A III-a editie a Zilelor Maramuresului a fost o reusita

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Activitatile organizate cu prilejul ”Zilelor Maramuresului” au luat sfarsit. O saptamana exceptionala incarcata de semnificatii, obiceiuri si traditii maramuresene s-a incheiat ieri, 23 mai 2017.

Diverse activitati dedicate maramuresenilor si turistilor ajunsi in aceasta perioada in Maramures s-au desfasurat atat in Baia Mare, cat si in alte localitati din judet. Principalele puncte de atractie au fost parada portului popular, Festivalul Dacilor Liberi, Maramures Airshow, Festivalul Nuntilor Traditionale de la Oncesti, dar si marcarea Noptii Europene a Muzeelor prin asigurarea accesului gratuit la toate muzeele implicate in actiune.

Elementul de noutate al acestei editii l-a reprezentat actiunea de promovare turistica „Haida, hai in Maramures!”. Scopul acesteia a fost promovarea potentialului turistic al judetului si atragerea unor posibili investitori. Astfel, reprezentanti ai misiunilor diplomatice acreditate la Bucuresti si turoperatori nationali, atrasi de indemnul „Haida, hai in Maramures!”, au participat la un infotrip care a cuprins vizitarea celor mai importante obiective turistice din Maramures. Oaspetii au participat la diferite activitati in locatii specifice tuturor ramurilor turistice precum turismul rural, turismul cultural-religios, turismul balnear, turismul de afaceri si turismul montan, la care s-au adaugat anumite nise ca turismul ecologic, turismul ecvestru, turismul sportiv si turismul stiintific.

Printre obiectivele punctate se numara „Circuitul Bisericilor de Lemn din Maramures”, vizitarea statiunilor montane Mogosa, Suior si Borsa, unde autoritatile locale au primit oaspetii cu colac si sare si i-au surprins cu diferite activitati. Vizitarea Cascadei Cailor si plimbarea cu jeep-urile au fost cateva dintre surprizele oferite. Din program nu au lipsit nici plimbarile cu Mocanita pe Valea Vaserului si vizitarea obiectivelor turistice de interes national, respectiv Cimitirul Vesel de la Sapanta, Manastirea Barsana, Memorialul Victimelor Comunismului.

Impresiile de final ale invitatilor au fost dintre cele mai bune, acestia aratandu-si interesul de a reveni cat mai curand in Maramures. Mai mult decat atat, au adus asigurari ca vor promova judetul ca si destinatie turistica, ori de cate ori vor avea ocazia.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Cristina Mihaela

    Morosanul hatru are o vorba : ,,Lauda-te gura,ca de nu te sfartic ! “.Asa si astia,cum putem contabiliza marea reusita? Vizita celui de-al treilea turist al tarii,priceperea in ale turismului a lui Zetea,olimpiada satelor sau parada putinilor ambasadori care ne-au bagat in seama?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *