ILEGALITĂȚI – Probleme din cauza pădurii la ocoalele silvice Poieni și Vișeu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Probleme serioase pentru cei care sunt la Ocolul Silvic Poienile de sub Munte, respectiv Vișeu. La aceste două ocoale silvice se fac controale, fiind deja identificate o serie de ilegalități. Oficialii Direcției Silvice Maramureș spun că o parte din personalul silvic de acolo este cercetat discplinar în cadrul Consiliului de Discplină al DS Maramureș, urmând ca la final să fie propuse sancțiuni disciplinare.

„În ceea ce privește Ocolul Silvic Vișeu, nu știm decât că de săptămâna trecută s-a înregistrat la IPJ Maramureș un dosar penal în ceea ce privește împăduririle pe anul 2020. Mai multe deocamdată nu știm, așteptăm să vedem care sunt analizele pe acest dosar. Au fost făcute controale, au fost și de la Garda Forestieră anul trecut, de la Ministerul Apelor și Pădurilor, s-au făcut note de constatare și acum așteptăm să vedem ce se întâmplă mai departe cu acel dosar penal întocmit. Unii dintre colegii de la Vișeu care au fost implicați sunt cercetați și în Consiliul de Disciplină al Direcției Silvice și vom vedea care sunt rezultatele. La final se vor propune sancțiuni pe linie administrativă”, a declarat Mihai Leșan, purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Maramureș.

„Aspectele semnalate fac obiectul unui dosar penal, instrumentat de către polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare, faptă prevăzută și pedepsită de art. 295 din Codul Penal, fals intelectual, faptă prevăzută și pedepsită de art. 321 din Codul Penal și uz de fals, faptă prevăzută și pedepsită de art. 323 din Codul Penal”, precizează IPJ Maramureș.

”La Ocolul Silvic Poienile de sub Munte s-a început și acolo un control, s-a început destul de târziu, e adevărat, s-a sistat datorită stratului de zăpadă, dar s-a reluat de săptămâna trecută, se fac chiar acum verificări și o să avem rezultate în două săptămâni. Sunt cele mai mari zone din județ acoperite cu vegetație forestieră și întotdeauna acolo a fost o presiune asupra pădurii„, a adăugat Leșan.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole