Ilie Nastase isi recunoaste vinovatia in instanta si accepta sa efectueze munca in folosul comunitatii

PNL

Fostul jucator de tenis Ilie Nastase si-a recunoscut vinovatia, joi, in cadrul procesului desfasurat la Judecatoria Sectorului 1, in care este acuzat de conducere sub influenta bauturilor alcoolice si sustragere de la recoltarea probelor biologice, fiind de acord sa efectueze munca in folosul comunitatii, informeaza AGERPRES.

“Regret foarte mult situatia. Am si eu o familie, copii si regret”, le-a spus Ilie Nastase magistratilor.

Dosarul lui Ilie Nastase a fost trimis in instanta in decembrie 2018, iar la primul termen al procesului el a cerut sa fie judecat prin procedura simplificata, recunoscandu-si faptele.

Instanta a fost de acord, urmand ca sentinta in acest caz sa fie anuntata pe 27 februarie.

“Avea un permis de conducere eliberat la Monaco, potrivit caruia avea dreptul sa conduca acel scuter. Nu a stiut ca i-a fost suspendat dreptul de a conduce. Este si culpa domnului Nastase, dar si a organelor de politie. Domnul Nastase a avut o atitudine sincera. A precizat ca nu credea ca savarseste o infractiune. A suflat de doua ori in aparatul etilotest, dovada ca a colaborat cu politia, dar nu i s-a explicat despre prelevarea probelor de sange. (…) Legat de a doua fapta – distanta dintre cele doua evenimente este mica – intre 4 dimineata si 11, cand a mers la camera de garda, pentru ca prezenta leziuni grave. Statuse trei ore la Institutul de Medicina Legala ‘Mina Minovici’. Stresul post traumatic a fost cauzat de incatusare. Nu mi se pare normal ca un agent de politie, care trebuie sa previna faptele contraventionale si penale, sa decida sa-l urmareasca si sa-l lase sa produca infractiunea. A spus ca poate presta o munca neremunerata in folosul comunitatii. Aveti in fata o persoana care regreta acele fapte. Nu va solicitam clementa, dar va rog sa dati posibilitatea sa se indrepte”, a spus avocatul lui Ilie Nastase.

Pe 25 mai 2018, in jurul orei 4,45, pe Soseaua Nordului, zona Ambasada Chinei, politistii Brigazii Rutiere au oprit pentru control un autoturism condus de Ilie Nastase.

Intrucat acesta se afla intr-o vizibila stare de ebrietate, lui Nastase i s-a solicitat sa fie testat cu aparatul alcooltest, moment in care fostul tenismen a devenit recalcitrant, a adresat injurii politistilor, motiv pentru care a fost incatusat si condus la sediul INML pentru recoltare de mostre biologice.

Ilie Nastase a refuzat sa-i fie recoltate probe biologice si a fost condus la sediul Brigazii Rutiere, unde i-a fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice si pentru refuz de recoltare de mostre biologice.

Dupa cateva ore, Ilie Nastase a fost prins din nou de politisti, de aceasta data in timp ce conducea fara permis un scuter.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1