Iliescu: Liderii PSD au o slaba legatura cu intelectualii, e un semnal prost

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

ION-ILIESCU-FANE-42Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, le-a reprosat liderilor social-democrati ca au o “slaba legatura” cu mediul intelectual, apreciind ca acest lucru este un semnal prost in societate.

“Este o critica directa la adresa liderilor partidului nostru, care au o slaba legatura cu intelectualii tarii. Nu sunt prezenti in mijlocul lor, in actiuni specifice. As vrea sa amintesc doar un eveniment recent — Festivalul “Enescu”. A fost o mare manifestare a culturii romanesti. Liderii PSD n-au fost prezenti. O singura data a aparut Ponta pentru cateva minute dintr-un concert. Este un semnal ca nu prea sunt deschisi liderii partidului nostru la viata intelectuala, la viata culturala si asta e un prost semnal. Nu poate un partid sa aiba forta daca nu are alaturi de el intelectualitatea tarii, (…) oamenii care dau tonul in afirmarea noastra in lume. Asupra acestei chestiuni eu as dori o reflectie mai profunda din partea conducerii noastre de partid care va fi aleasa si sa marcheze acest Congres o cotitura”, le-a transmis Iliescu reprezentantilor PSD prezenti la Congresul extraordinar de duminica.

Iliescu considera ca PSD are o problema cu promovarea elitelor politice si constata amplificarea “fenomenului politic de cumetrie”.

“Avem o problema in recrutarea, pregatirea si promovarea elitelor politice si administrative, in asigurarea profesionalismului acestora si aceasta nu se rezolva ingustand baza de recrutare, folosind criterii care nu au legatura cu meritele personale. Dupa capitalismul de cumetrie de care aminteam candva, se cam amplifica fenomenul politic de cumetrie”, a adaugat Iliescu.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *