Imagini UNICE: Urs surprins intr-o padure din Maramures (VIDEO)

PNL

Un urs masiv a fost surprins intr-o padure administrata de Ocolul Silvic Viseu in timp ce se afla la o hranitoare amplasata de cei de la Romsilva.

Pe raza Ocolului Silvic Viseu traiesc 32 de ursi, mai precizeaza reprezentantii Romsilva.

“Urs masiv la o hranitoare amplasata de specialistii Romsilva intr-o padure administrata de Ocolul Silvic Viseu din cadrul Directiei Silvice Maramures. Specialistii Romsilva estimeaza ca pe raza Ocolului Silvic Viseu traiesc 32 de ursi.

In tara noastra exista una dintre cele mai dezvoltate populatii de urs din Europa, acestia avand habitatul in padurile din zona montana a lantului carpatic.

Ursii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetala, dar si de origine animala, de la pesti, cervide, mamifere mici, pana la pasari sau oua de pasari si insecte.

Acestia detecteaza hrana de la cativa kilometri distanta, avand simtul olfactiv extrem de dezvoltat. Ursii au fose nazale mari si mii de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decat al omului.

In cele peste 250 de fonduri cinegetice gestionate, Regia Nationala a #Padurilor – #Romsilva are amplasate puncte de hranire si sararii, asigurand anual faunei peste 2.600 de tone de porumb, 1.450 de tone de fan, peste 290 de tone de cereale, 270 de tone plante furajere, peste 190 de tone radacinoase si suculente, aproape 170 de tone de fructe, aproape 40 de tone de hrana granulata si peste 300 de tone de sare.

Ocolul Silvic Viseu, din cadrul Directiei Silvice Maramures, administreaza 31.170 de hectare de paduri, din care 25.120 de hectare sunt paduri de stat”, se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a Romsilva.

Vlad HERMAN

Credit video: Ducu Mihali, Directia Silvica Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. Zoli

    Oauu, ce stire beton! Urs in padure! Cine a mai vazut asa ceva??! Dar totusi, unde ati fi vrut sa fie, in supermarket la cumparaturi?!

    Reply
  2. Ciprian Dragos

    Pai, e beton stirea. Se mira si cei de la Directia Silvica de faptul ca mai avem ursi in viata. 🙂 De regula sunt doar pe hartie.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1