Imbatranirea creierului poate fi prevenita prin odihna, somn, citit si comunicare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

creier-lucitorNeurologii sustin ca imbatranirea prematura a creierului poate fi prevenita daca oamenii se odihnesc si dorm suficient, daca citesc si comunica, informeaza Agerpres.

‘Preventia imbatranirii creierului e posibila la persoane sanatoase. Nu exista un remediu unic care sa ne ofere garantia ca vom imbatrani cu creierul mai tarziu. Complexitatea vietii fiecaruia trebuie ajustata, trebuie sa ne alocam timp pentru a ne odihni, e nevoie de un somn de 7 ore pe noapte, sa avem o viata emotional cognitiva echilibrata, fara exces de emotii. Sa nu plonjam complet intr-o activitate care nu presupune interactiune umana. Daca pe parcursul zilei avem numai activitate pe e-mail, la calculator, fara dialog cu alte persoane, apar probleme.

De asemenea, supraexpunerea la tehnologii reprezinta un potential pericol. Apoi, alimentatia e fundamentala, trebuie sa mancam la timp si echilibrat, e nevoie de alimentatie sanatoasa”, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, presedintele Societatii de Neurologie din Romania, Dafin Muresanu.

Acesta a spus ca si cititul ajuta creierul, la fel si comunicarea cu alte persoane.

“Sa nu ne abandonam in fata televizorului, sa mai citim o carte, sa avem interactiuni care sa ne aduca la un nivel de deconectare foarte buna. Interactiunea, comunicarea interumana, nu solitudinea, este foarte importanta”, a completat Dafin Muresanu.

El a enumerat si alti factori care afecteaza creierul.

‘Daca vrem sa incetinim procesul de imbatranire trebuie avut grija de creier in conditiile in care imbatranirea organismului tine de modul in care imbatraneste creierul. Exista un cumul de factori care pot genera imbatranirea cerebrala precoce, cum ar fi hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat, sedentarismul, obezitatea, fumatul, consumul exagerat de alcool, suprasolicitarea intelectuala, stresul’, a mentionat Dafin Muresanu.

Tematica legata de imbatranirea si regenerarea creierului este abordata in cadrul manifestarii Zilele Creierului RoNeuro, manifestare care are loc la Cluj, in perioada 1-4 iunie, si la care participa specialisti in domeniu din Germania, Italia, Austria, Anglia si Romania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2