iMediu, solutia ideala pentru firmele din Maramures care au nevoie de servicii de mediu

Ce este iMediu? iMediu este platforma online care vine in ajutorul firmelor din Maramures ce au nevoie de servicii si consultanta de mediu. Mai exact, aceasta platforma emite toate documentele si declaratiile lunare pentru deseuri, angajatii firmelor nemaifiind nevoiti sa piarda timp cu aceste responsabilitati. In acest fel, firmele din Maramures pot face registrul de evidenta a gestiunii deseurilor prin intermediul platformei iMediu.

Inca din 2011 a aparut o lege care obliga anumite tipuri de firme sa predea deseurile unui operator autorizat, sa intocmeasca o evidenta cronologica a cantitatii, naturii, originii si, dupa caz, a destinatiei, a frecventei, a mijlocului de transport, a metodei de tratare, precum si a operatiunilor de valorificare/eliminare a deseurilor generate pe amplasament. Evidenta trebuie raportata anual pe suport hartie si in aplicatia online SIM in formatul solicitat de Agentia pentru Protectia Mediului.

Platforma pune la dispozitia utilizatorilor o multime de beneficii, intreg procesul desfasurandu-se mult mai rapid si mai simplu prin intermediul acesteia. Rapiditatea, economisirea de timp, dar si reducerea responsabilitatilor care nu aduc profit sunt doar cateva dintre acestea.

Cei ce isi doresc sa beneficieze de serviciile platformei iMediu trebuie sa indeplineasca doua conditii necesare: crearea unui cont si inregistrarea pe platforma online, dar si alegerea unui abonament care sa fie potrivit pentru firma respectiva. Abonamentele pot fi de baza, de baza plus consultant dedicat, de baza plus consultant dedicat si intocmirea declaratiilor referitoare la ambalaje.

Firmele din Maramures nu trebuie sa-si faca griji nici in ceea ce priveste tipul de deseu, deoarece platforma iMediu nu tine cont de acest asepct. Orice firma din Maramures, cu orice tip de deseu, poate apela la serviciile oferite de platforma.

Cei care isi doresc sa utilizeze platforma trebuie sa urmeze doar trei pasi, rapizi si simpli:

1. Sa-si creeze un cont pe platforma;
2. Sa declare deseurile in fiecare luna;
3. Emiterea documentelor.

Printre serviciile pe care iMediu le pune la dispozitia utilizatorilor sai se numara: intocmirea registrelor de evidenta a deseurilor, intocmirea si depunerea declaratiilor la Administratia Fondului pentru Mediu, intocmirea raportarilor, depunerea acestora la Agentiile de Protectia Mediului, elaborarea chestionarelor statistice si inregistrarea in Sistemul Integrat de Mediu si raportarea in aplicatie SIM la termenul stabilit. Experienta angajatilor iMediu si profesionalismul de care dau dovada intotdeauna fac ca platforma sa garanteze companiilor din Maramures evitarea amenzilor si sanctiunilor la controlul de mediu, indiferent de tipul deseurilor declarate.

Utilizatorii trebuie, mai intai de toate, sa isi creeze un cont pe platforma si sa declare cantitatile de deseuri. Dupa aceea, documentele necesare pentru respectarea legislatiei in vigoare se realizeaza de catre iMediu. In cazul controalelor, documentele intocmite de platforma vor fi prezentate, astfel ca firmele din Maramures vor scapa de grija acestei responsabilitati.

Primul pas pe care iMediu il realizeaza este reprezentat de intocmirea registrelor de evidenta a gestiunii deseurilor. Apoi, sunt identificate obligatiile de plata la Fondul pentru Mediu, ce sunt realizate lunar si depuse in termenele legale.

Cel de-al doilea pas poate contine unul dintre serviciile: intocmirea raportarilor lunare, semestriale sau anuale si transmiterea lor in timp util catre APM, ANPM, AFM.

In cadrul ultimului pas, sunt elaborate chestionarele statistice privind generarea si gestionarea deseurilor si raportarea lor catre autoritatile competente de protectie a mediului atat pe suport hartie, cat si online in aplicatia Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului – denumita SIM (Sistemul Integrat de Mediu).

Firmele care au apelat pana acum la serviciile oferite de platforma sunt:

• Service-uri auto;
• Tipografii;
• Unitati medicale;
• Farmacii;
• Restaurante si fast-food;
• Comert si distributie.

Asadar, firmele din Maramures pot apela cu incredere la serviciile oferite de platforma iMediu, fiind o metoda sigura, rapida si simpla de respectare a legii in vigoare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1