Imigranti: Guvernul maghiar ia in calcul folosirea armatei pentru securizarea granitei de sud a tarii

Reclame home 1
Reclame home 1

04_imigrantiGuvernul de la Budapesta examineaza modalitatile prin care armata poate fi folosita pentru a contribui la securizarea granitei de sud a Ungariei, confruntata cu un val de imigranti care intra in Uniunea Europeana, a anuntat miercuri Zoltan Kovacs, purtator de cuvant al guvernului ungar, transmite Reuters citata de Agerpres.

Kovacs a precizat ca orice decizie de a folosi armata trebuie sa se bazeze pe un vot al parlamentului, care va dezbate aceasta chestiune saptamana viitoare.

”Guvernul si cabinetul de securitate nationala ale Ungariei au discutat despre modalitatea in care armata poate fi folosita pentru a ajuta la protejarea granitei Ungariei si a granitei Uniunii Europene”, a mentionat reprezentatul executivului ungar.

Membra a spatiului Schengen de libera circulatie, Ungaria a primit deja de la inceputul acestui an peste 100.000 de imigranti, mai mult decat dublul celor 43.000 primiti pe intreaga durata a anului trecut.

Conform ONU, aproape 260.000 de persoane au ajuns in Europa de la inceputul anului, cel mai adesea dupa calatorii periculoase pe Marea Mediterana organizate de traficanti. Acesti imigranti vin in cea mai mare parte din zone de conflict din Africa si Orientul Mijlociu.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole