Impas major – Licitatia pentru colectarea deseurilor din Maramures a fost anulata

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

 

depozit-ecologic-deseuriIn urma cu mai putin de 24 de ore, Consiliul Judetean (CJ) Maramures a anulat licitatia ce viza desemnarea castigatorului serviciului de operare a serviciului de colectare si transport a deseurilor menajere la depozitul ecologic de la Farcasa. Acest fapt inca nu a fost facut public oficial. Mentionam ca licitatia nu a fost reprogramata, ci anulata, ceea ce inseamna ca se va face un alt caiet de sarcini.

CJ Maramures a demarat in 13 ianuarie 2016 procedura de atribuire a contractului de Delegare prin concesiune a gestiunii Serviciului de salubrizare a judetului Maramures pentru activitatile aferente Centrului de Management Integrat al Deseurilor.

Decizia CJ Maramures se bazeaza, cel mai probabil, pe faptul ca daca mentineau valida licitatia, in urma careia trebuia desemnat, peste doar cateva zile, operatorul ce va efectua serviciul public de salubrizare in judet, aceasta putea fi atacata, cu sanse de reusita de 100%, la Comisia Nationala de Solutionare a Contestatiilor. Explicatia: in timpul derularii licitatiei, normativele europene s-au schimbat. Reactia posibila a anularii licitatiei: castigatorul acesteia ar fi putut solicita CJ daune financiare insemnate, asa cum se intampla in acest moment in Sibiu, unde operatorul desemnat castigator si impiedicat sa desfasoare activitatea de gestionare a deseurilor a solicitat daune in cuantum de 65.000 lei pe zi!

In acest context, la care se adauga si imposibilitatea finalizarii investitiei de la Sarbi (com. Farcasa) – un proiect dezastruos construit in baza unor ilegalitati (conform deciziei instantei de judecata) si al unor solutii tehnice neconforme (conform explicatiilor constructorului date pentru a argumenta intarzierea uriasa in care se afla executia) -, zona metropolitana Baia Mare are o singura sansa: sa continue contractul cu actualul operator de salubritate, care a fost semnat pana in anul 2018. In acest caz, insa, exista o alta mare problema: unde vor fi depozitate deseurile, in contextul in care groapa de la Grosi se inchide in acest an?

Catalin VISCHI

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. George

  Daca pe parcursul unei colaborari se schimba legislatia, nu s-a auzit de acte aditionale care pot actualiza colaborarea? Nu stiu exact, dar daca in aceasta activitate de colectare nu sint implicate fonduri europene , ce treaba are Europa cu modul nostru de colectare a deseurilor? Daca gresesc, atentionati-ma.

  Reply
  1. dilau

   prietene george, ai si tu ceva dreptate dar uiti un lucru – doamna emilia bura i-a blestemat pe astia cu gunoaiele lor la farcasa -:))). nici eu nu stiu exact dar bag nuna-n foc ca e vorba si de ceva bani de dincolo.

   Reply
 2. constantin

  Ironia e ca l-au avut presedinte pe Ciceu,care se credea mare avocat,si ei se impotmoleau la contracte si hartogarii.Maramuresul e tot pe ultimul loc la PIB,in zona.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2