Importurile de gaze rusesti in Romania, in continuare mai mici decat cele normale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Livrarile de gaze rusesti in Romania sunt luni cu 9,2% mai mici decat cele normale, desi, initial, Gazprom anuntase o reducere de 10,6% pentru aceasta zi, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentantii Departamentului pentru Energie.

Duminica, importurile au fost mai mici tot cu 9,2 procente.

Totodata, livrarile de gaze din Rusia au fost reduse vineri cu 13,6% fata de situatia normala, dupa ce Gazprom a anuntat pentru aceasta zi o reducere si mai mare, de 30,7%.

“Pentru ziua de astazi (vineri — n. r.), scaderea initiala anuntata de dispeceratul Gazprom din Sofia era de 30,7%, dar au revenit ulterior si au anuntat o scadere de 13,6% in raport cu nominalizarile facute de Transgaz, pe baza solicitarilor beneficiarilor din Romania. Concret, importul actual de la Gazprom este sub 0,14 milioane de metri cubi pe zi si, pentru usurinta comparatiei, importul actual este similar consumului actual total al unui oras ca Botosani sau Satu Mare sau consumului actual al CET Timisoara”, au spus oficialii Departamentului.

Consumul actual total al Romaniei este de 25,5 milioane de metri cubi pe zi, in timp ce productia interna de gaze naturale este de 31 de milioane de metri cubi pe zi.

Reducerea livrarilor din Federatia Rusa are un impact foarte mic, a declarat, joi, pentru AGERPRES, ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu. Importurile de gaze rusesti au fost reduse joi cu 15%.

“Importurile de gaze din Rusia sunt in prezent la circa 0,14 milioane de metri cubi pe zi. Vorbim, asadar, despre un impact foarte mic al reducerii importurilor de gaze rusesti. Volumul de gaz aflat deja in capacitatile de stocare este de aproximativ 2,8 miliarde metri cubi, cu aproximativ 1 miliard metri cubi mai mult decat obligatia legala de stocare”, a explicat ministrul.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2