Impozitare bacsis – Cristian Tagarlas: ”Nimeni nu trebuie sa fie mai presus de lege”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

cristian-niculescu-tagarlasDe luna viitoare toti angajatii care primesc bacsis vor trebui sa raporteze, in scris, cati bani au cand intra in tura. Guvernul a impus aceasta masura pentru ca angajatii localurilor sa nu poata spune ca bacsisurile sunt bani personali, in cazul unui control al inspectorilor Antifrauda.

”Orice venit in Romania, trebuie supus legislatiei impozitarii, inclusiv bacsisul care este un venit legal, face obiectul unui raport fiscal cu Statul Roman, trebuind sa fie aplicata cota de 16% impozitare pe venit. De asemenea, in discutie s-ar putea pune si problema achitarii CAS-ului pentru aceste sume de bani”, a declarat Cristian Niculescu Tagarlas, purtator de cuvant al PNL Maramures.

Clientii localurilor vor fi pusi intr-o situatie stanjenitoare, in cazul in care chelnerii ar fi obligati sa intrebe daca si cat bacsis vor lasa, astfel incat suma sa poata fi trecuta pe nota de plata.

”Majoritatea angajatilor care primesc bacsis au un salariu minim pe economie, un salariu foarte mic pentru ca se compenseaza cu sumele folosite la negru. Insa, acest lucru nu este corect. Nimeni nu trebuie sa fie mai presus de lege”, a punctat Cristian Niculescu Tagarlas.

Recent, Guvernul a adoptat, printr-o ordonanta de urgenta, prevederea ca sumele pe care clientii le lasa bacsis sa fie inregistrate pe bon fiscal separat si sa fie impozitate cu 16%.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

4 Comments

 1. gelu

  Domnu avocat, traiti. Citez din domnia voastra : „”Orice venit in Romania, trebuie supus legislatiei impozitarii”. Atunci nu ar fi corect sa fie impozitate si veniturile cultelor? Biserica ortodoxa e mai bogata ca Petrom si nu plateste nimic la stat, doar ceva contributii pt salariile …tot de la stat. Intreb si eu nu dau cu paru. Poate sa raspunda politicianul sau avocatul sau amandoi. Sa nu-mi spuneti ca e normal asa doar pt ca politicienii au dat legi care scutesc de impozit tocmai veniturile bisericii. Doar Vaticanul vindea indulgente. Cum ar fi sa stea popii cu chitantierul sau casa de marcat dupa slujba, sa taie bonuri fiscale pentru ce se pune in cutia milei?

  Reply
  1. dilau

   prietene gelu, de data asta chiar n-ai intrebat ci ai dat cu parul, da rau de tot. pai chiar crezi ca actuala clasa politica isi permite sa impoziteze biserica?.crezi ca mai iese mult preafericitul daniel, justin……..pentru a indruma prostimea sa voteze ciuma rosie ?, de exemplu . n-o sa primesti niciodata un raspuns oficial dar hai ca ma risc eu :))) – biserica este un ong fara profit , ea isi cheltuieste toti galbenii pina la ultimul mercedes, iar cutia milei poate fi considerata ca donatii sau sponsorizari -. multumit?.)))).

   Reply
 2. justitiarul

  Prietene dilau. Constitutia Romaniei art 16, pct 2 „Nimeni nu este mai presus de lege”. Cu s-au fara implicarea in campania electorala, cultele trebuie sa fie egale in fata legii cu cetatenii si persoanele juridice. Orice lege speciala care acorda facilitati BOR este neconstitutionala deoarece contravine unei prevederi din legea fundamentala a tarii. Despre ce vorbim? nu pot fi unii mai egali decat altii in fata legii. Daca nu se impoziteaza banii primiti de la enorias in cutia milei, fiind donatie, tot donatie poate fi considerat si bacsisul dat unui ospatar. In plus BOR are afaceri in turism, media, servicii, imobiliare, productie, etc. Nici aceste VENITURI nu trebuie impozitate?

  Reply
  1. dilau

   prietene justitiarul, constitutia romaniei spune multe lucruri degeaba. chiar si faptul ca ” nimeni nu e mai presus de lege” e trecut doar la atr.16, pct.2 lasa de dorit. eu zic ca trebuia sa prinda top 5.:)))). hai sa zicem ca ” la presiunea maselor” – care mase ca bisericile sint pline ?- se ajunge la impozitarea „cutiei milei”. fi sigur ca la urmatorul 1 ianuarie ajutorul statului catre biserica creste cu 20%. deci, ce folos?.

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole