Impresionant: HHC Romania, la casa cu numarul 100, dupa aproape 20 de ani de activitate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Fundatia Hope and Homes for Children, in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sectorul 3, a inaugurat casa de tip familial „Speranta”, in care vor locui opt copii care provin din Centrul de Plasament „Crinul Alb”. Aceasta este casa de tip familial cu numarul 100 pe care Hope and Homes for Children a construit-o si a dat-o in folosinta de la inceputul activitatii sale in Romania, in 1998.

La evenimentul de inaugurare au participat Robert Negoita, primarul Sectorului 3, Georgeta Terciu, director general DGASP Sector 3, Bianca Stegeran, director national adjunct al Hope and Homes for Children, Dragos Bucurenci, director de dezvoltare al Hope and Homes for Children, Corina Caragea, prezentatoare a Stirilor din Sport de la PRO TV, reprezentanti ai unor companii, sustinatori ai Fundatiei si alti reprezentanti ai autoritatilor locale, conform hopeandhomes.ro.

Casa de tip familial a fost construita cu sprijinul Viridian Housing, The Melbreak Charitable Trust si Ariston Thermo. Prin programele sale, Hope and Homes for Children isi propune inchiderea tuturor institutiilor de tip vechi din Romania, asa numitele orfelinate, pana in anul 2022. Activitatea organizatiei are ca scop inlocuirea sistemului institutionalizat de protectie a copilului cu unul bazat pe conceptul familial, prin reintegrarea in familie, plasarea in asistenta maternala sau in case de tip familial a copiilor din orfelinate. In acest moment, in Romania, circa 8.000 de copii se mai afla in medii institutionale, nepotrivite pentru dezvoltarea lor si, nu de putine ori, abuzive.

ZiarMM

Foto: Alex PAUN

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2