Imprumut de 200 milioane euro pentru reducerea abandonului scolar si universitar

Reclame home 1
Reclame home 1

eleviMinistrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Sorin Mihai Cimpeanu, a salutat vineri decizia Bancii Mondiale, care a aprobat la inceputul acestei saptamani un imprumut de 200 de milioane de euro pentru Proiectul privind invatamantul secundar care are ca obiectiv principal reducerea abandonului scolar si universitar, transmite Agerpres.

„Concentrandu-se pe scoli cu un procent redus de promovare la examenul de bacalaureat si pe grupuri de elevi si studenti expusi riscului de nepromovare, cu accent pe cei din grupuri dezavantajate, activitatile din cadrul proiectului vor urmari reducerea abandonului scolar si universitar, precum si cresterea numarului absolventilor de invatamant superior”, se arata intr-un comunicat al MECS remis presei.

Activitatile din cadrul proiectului includ finantari acordate liceelor pentru a veni in sprijinul elevilor care se pregatesc pentru examenul de bacalaureat si admiterea in invatamantul superior si care au nevoie de cursuri suplimentare de pregatire, consiliere si indrumare.

De asemenea, va fi acordat sprijin si pentru actiuni extracurriculare sau pentru dotari. Pe langa interventiile directe de la nivelul unitatilor de invatamant, proiectul vizeaza si interventii sistemice, cum ar fi revizuirea programelor scolare, perfectionarea cadrelor didactice si revizuirea unor aspecte legate de cadrul national de evaluare si examinare menite a imbunatati calitatea educatiei in ciclul secundar superior.

Suplimentar, universitatile publice vor primi finantari pentru derularea unor activitati de pregatire suplimentara, tutoriat, coaching, programe de vara tip „punte” intre licee si universitati, precum si pentru dezvoltarea unor centre de invatare.

„Banca Mondiala a sprijinit Ministerul Educatiei si Guvernul Romaniei inca din anii ’90, prin proiecte care au vizat reabilitarea scolilor si cresterea calitatii invatamantului preuniversitar, in general, si a celui din mediul rural, in particular. A sprijinit, de asemenea, prin asistenta tehnica si studii relevante reformele din invatamantul superior, finantarea pe elev in sectorul preuniversitar, dezvoltarea invatamantului romanesc, in ansamblu. Nu pot decat sa salut continuarea acestei colaborari ce reprezinta un semnificativ pas inainte pentru educatia din Romania”, a declarat ministrul Sorin Mihai Cimpeanu, citat in comunicat.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole