În 10-15 ani, posibil să nu mai existe lovituri cu capul în fotbal

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Fostul mijlocaş englez Ryan Mason (Hull City), care a fost obligat să se retragă din fotbal la doar 26 de ani din cauza unei fracturi craniene, spune că în 10-15 ani ar putea să nu se mai permită lovituri ale mingi cu capul din cauza riscurilor acestui procedeu, scrie EFE.

„Nu m-ar mira dacă peste 10-15 ani nu ar mai exista lovituri cu capul în fotbal. Nu ştiu dacă jucătorii sunt conştienţi de pericolele la care se expun, dar cu cât se fac mai multe cercetări pe această speţă, cu cât mai mulţi fotbalişti sunt puşi în temă, cu atât mai bine,” a spus Mason.

Ryan Mason (Hull City), victima unei fracturi craniene în ianuarie 2017, după un duel aerian cu fundaşul Gary Cahill de la Chelsea, şi-a anunţat retragerea din activitate în februarie 2018. „Am muncit fără încetare pentru a putea reveni pe gazon. Însă, din nefericire, după ce am fost consultat de un expert medical, nu am altă alegere de făcut decât să mă retrag, din cauza riscurilor pe care le implică o astfel de accidentare”, preciza atunci Mason.

Format la clubul Tottenham Hotspur, Ryan Mason a evoluat pentru selecţionatele de juniori şi tineret ale Angliei, având şi o prezenţă în prima reprezentativă a ţării sale.

La începutul acestei luni, internaţionalul mexican Raul Jimenez, atacantul echipei Wolverhampton Wanderers, a fost supus unei operaţii la cap după accidentarea suferită în timpul meciului cu Arsenal Londra, disputat în campionatul de fotbal al Angliei.

Jimenez s-a ciocnit cap în cap cu fundaşul brazilian David Luiz, în debutul primei reprize partidei de pe Emirates Stadium, câştigată cu 2-1 de Wolverhampton. Jocul a fost oprit timp de zece minute, mexicanul primind îngrijiri medicale pe gazon, înainte de fi scos de pe teren pe targă şi cu o mască de oxigen pe faţă.

El a fost transportat la spital, unde s-a constatat că a suferit o fractură craniană şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale, care a decurs bine.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *