In 18 localitati din Maramures se va infiinta si dezvolta reteaua de distributie de gaze

home camp2
home camp2
home camp2

Reprezentantii UAT-urilor din: Salistea de Sus, Tautii Magheraus, Arinis, Ardusat, Baita de Sub Codru, Boiu Mare, Bogdan Voda, Cicarlau, Copalnic-Manastur, Desesti, Grosii Tiblesului, Lapus, Leordina, Oncesti, Remeti, Remetea Chioarului, Sarasau, Suciu de Sus au semnat, saptamana trecuta, actul constitutiv al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Distributie Gaz Maramures.

Scopul constituirii asociatiei, ca persoana juridica de drept privat cu statut de utilitate publica il reprezinta infiintarea sistemului de distributie de gaze naturale si dezvoltarea retelei de transport gaze in aceste UAT-uri.
Asocierea a fost posibila deoarece Consiliul Judetean Maramures a aprobat, prin HCJ nr. 156 din 13 iulie 2018, participarea judetului Maramures la constituirea ADI Distributie Gaz Maramures. Modalitatea de gestiune a serviciului se va realiza in baza unui contract de concesiune, atribuit in conditiile Legii nr. 123/2012 a energiei electrice si a gazelor naturale.

ADI Distributie Gaz Maramures este constituita pe o durata nedeterminata, sursele de venit fiind formate din contributia asociatilor, dobanzi rezultate din plasarea sumelor disponibile, donatii, sponsorizari sau legate. Obiectivele principale vizeaza contractarea de servicii pentru intocmirea unui studiu de fezabilitate privind initierea procesului de atribuire a concesiunii, asumarea unui rol de interfata pentru discutii cu autoritatile publice locale in scopul dezvoltarii serviciilor asociatiei, identificarea si propunerea de actiuni privind cresterea oportunitatilor de finantare a investitiilor aferente Serviciului.

Obiectivele asociatiei vor fi realizate, conform statutului, de un Consiliu director mandatat de asociati.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *