In aceasta seara se joaca ”Butoiul cu pulbere” la Teatrul Municipal Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Astazi, 12 ianuarie, de la ora 19.00, la Teatrul Municipal Baia Mare se joaca piesa ”Butoiul cu pulbere”, de Dejan Dukovski, regia Marcel Top. De precizat ar fi faptul ca acest spectacol este nerecomandat persoanelor sub 15 ani, iar piesa se joaca cu publicul pe scena, durata fiind de 130 de minute, fara pauza.

Pe scurt, “Butoiul cu pulbere” este o poveste tragi-comica despre oamenii Maramuresului, cel mai nedomesticit tinut romanesc, un loc unde taranii au construit un cimitir vesel in care pana si moartea are mormantul ei, un loc in care se traieste total, se iubeste intens si se moare ca-n filme, un loc unde se face cea mai tare bautura din lume si unde muzica ii insoteste pe oameni de la leagan si pana la mormant.

Aceasta e lumea “salbatica” despre care ne vorbeste spectacolul Teatrului din Baia Mare, o adevarata epopee a dragostei si mortii, a dezradacinarii si a intoarcerii acasa. Iar daca la toate acestea adaugam prezenta obsesiva a muzicii maramuresene, interpretata live de celebrul rapsod popular Marinel Petreus, avem toate ingredientele unui spectacol tulburator, facut sa ne trezeasca la realitate si la viata. Mai mult nici Dumnezeu nu poate cere.

Traducere a fost realizata de Aleksandra Gjoreska, scenografia este semnata de Anca Cernea si Mihai Valu. In distributie ii avem pe: Valeriu Doran – Unchiul Dumitru, Barbatul din tren, Marcel Marza – Sabau, Andrei Dinu – Sile, Pacino, Vasilica, Gica, Wanda Farkas – D-na Pop, Maria, Sanda Savolszky – Studenta, Vaduva, Eduard Trifa – Viorel, Dorin Griguta – Lorincz, Nasul, Gardianul, Eduard Bîndiu – Petrut, Ion, Svetlana, Jimmy, Costica, Raul Hotcas – Victor, Mircea Gligor – Brasoveanul, De Niro, Hannibal, Marinel Petreus, Vasile Pop, Petru Damsa – Muzicanti,
Partea tehnica este asigurata de Augustin Danciu, Gheorghe Nemes, Ioan Pirje, Bogdan Dimanescu si Szamosi Alexandru. Regia tehnica si sufleur-Eugen Petrusca, sunet-Dan Prodan iar la lumini va fi Marin Codrea.

Foto: Teatrul Municipal Baia Mare

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1