ÎN ACEST WEEKEND – 210 ani de la prima sfințire a Bisericii UNESCO din Plopiș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Biserica istorică cu hramul”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Plopiș (comuna Șișești), aflată în Patrimoniul Mondial UNESCO, va fi târnosită în acest final de săptămână după amplele lucrări de restaurare totală (arhitectură și pictură) care s-au derulat între anii 2018-2021. Anunțul a fost făcut de către Parohia Ortodoxă Plopiș, care așteaptă toată zona aceasta a Maramureșului și nu numai la acest eveniment de maximă importanță, mai ales dacă vremea de afară va ține cu credincioșii.
Vă reamintim că tot în weekendul care vine va fi binecuvântată Casa Memorială a Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Justinian Chira și școlii localității i se va da numele „Arhiepiscopul Justinian Chira”. În 29 mai avem 210 ani de la prima Sfințire a Bisericii și 100 de ani de la nașterea vrednicului de pomenire Arhiepiscop Justinian Chira.
Pentru cei care nu știu, Biserica UNESCO din Plopiș datează din anul 1798, fiind situată pe Valea Cavnicului. Inițial a fost ridicată de comunitatea greco-catolică din zonă, pentru ca în anul 1948 biserica să fie dată de comuniști în folosință ortodocșilor.
FOTO ro.wikipedia.org
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2