In atentia barbatilor: fara aceste vitamine riscati sa aveti probleme in dormitor

home camp2
home camp2
home camp2

cuplu_ceartaCercetatorii italieni au descoperit ca barbatii carora le lipsesc anumite vitamine din organism risca sa ajunga sa aiba probleme in dormitor.

Oamenii de stiinta sustin ca nivelul scazut de vitamina D poate duce la aparitia disfunctiei erectile la barbati. Disfunctia erectila se refera la inabilitatea constanta a barbatului de a mentine o erectie pe o perioada de timp suficient de mare pentru a fi satisfacut de actul sexual.

Acesta este rezultatul unui studiu la care au participat 143 de barbati cu probleme erectile mai mult sau mai putin grave. Cercetatorii i-au analizat si au ajuns la concluzia ca aproape jumatate dintre ei aveau un deficit de vitamina D in organism si ca doar unul din cinci avea nivelul optim al acestui nutrient.

In plus, la barbatii care aveau disfunctii erectile grave nivelul de vitamina D din corp era cu circa 24% mai scazut decat la cei cu probleme mai putin serioase.

Deficitul de vitamina D poate stimula producerea radicalilor liberi numiti ioni superoxizi. Acesti radicali liberi afecteaza moleculele din organism care ajuta la functionarea corecta a vaselor de sange. Astfel, barbatilor le este mai dificil sa aiba o erectie.

Sursa: Women Health Mag

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *