În Baia Mare a avut loc a doua ediție a Simpozionului internațional “Maramureș-promotor al culturii și identității românești în lume”

Reclame home 1
Reclame home 1

A doua ediție a Simpozionului internațional “Maramureș-promotor al culturii și identității românești în lume” – “Dimensiunea internațională a culturii și științei românești maramureșene” a avut loc ieri la Catedrala Episcopală Sfânta Treime din Baia Mare.

La eveniment a fost prezent președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, alături de Preasfințitul Părinte Iustin, de Academicianul Nicoale Zamfir, vicepreședinte al Academiei Române, de renumiți profesori și academicieni.
Simpozionul internațional este un eveniment academic cu o importanță majoră pentru cultura și știința maramureșeană, în cadrul căruia a fost lansat un volum care cuprinde scrieri lăsate moștenire și cercetări istorice realizate de-a lungul timpului. Această lucrare importantă pentru istoria Maramureșului a fost coordonată de către domnul Academician Emil Burzo.

”Ținutul Maramureșului are o istorie culturală vastă, care datează de sute de ani și ale cărei elemente le păstrăm și astăzi cu sfințenie, iar noi, maramureșenii, suntem preocupați de dăinuirea în istorie a originilor noastre, pe care vrem să le transmitem generațiilor tinere, care să fie la fel de mândri și de conștienți de identitatea noastră culturală.

Mulțumesc tuturor celor care au studiat, au scris despre istoria Maramureșului și care sunt în continuare preocupați de cultura acestui ținut binecuvântat de Dumnezeu”, a transmis Ionel Bogdan în cadrul evenimentului.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole