In Brazilia se defriseaza la patru ani o suprafata de padure echivalenta cu cea a Sloveniei

taieri-padureBrazilia a defrisat in patru ani un teritoriu echivalent cu cel al Sloveniei, in ciuda marilor sale progrese in materie de mediu, cum ar fi reducerea exploatarii forestiere ilegale si un mai bun control al sistemului, potrivit unui raport publicat miercuri de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), informeaza agentia France Presse, citata de Agerpres.

OCDE a lansat in Brasilia acest raport care analizeaza politicile de protectie a mediului si releva faptul ca aceasta tara continua sa piarda cea mai mare suprafata de padure din lume: 4800 kilometri patrati numai in anul 2014.

“O suprafata de padure echivalenta cu cea a Sloveniei este pierduta la fiecare patru ani”, sustine OCDE.

Unul dintre principalele defecte ale programului sau amplu de mediu este tocmai diferenta dintre legislatie si aplicarea sa de fapt.

“Cresterea economica, expansiunea urbana, agricultura si infrastructura au crescut, de asemenea, consumul de energie, utilizarea resurselor naturale si presiunile asupra mediului”, se spune in raport.

“In ciuda legislatiei severe, exista inca multe neajunsuri in implementarea si aplicarea acesteia”, a subliniat OCDE care face apel la o mai buna integrare a obiectivelor de mediu si a politicilor puse in aplicare.

Cu toate acestea, aceasta tara care are cea mai mare biodiversitate de pe planeta, este departe de a fi in situatia alarmanta din anul 2004, atunci cand 27.000 de kilometri patrati de padure au fost distrusi.

De asemenea, Brazilia face parte din grupul tarilor membre ale BRICS (Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud), cu cele mai mari livrari de energie regenerabila si, de ceva timp, si-a redus deja emisiile de dioxid de carbon (CO2) la nivele inferioare obiectivului fixat pentru anul 2020, mentioneaza AFP.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1