In cazul unui mare cutremur capitala insulelor Trinidad si Tobago s-ar scufunda

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Puerto Espańa, capitala arhipelagului Trinidad si Tobago, este in mare pericol sa se scufunde in cazul in care s-ar produce un cutremur de mare magnitudine, ce ar putea interveni in “urmatorii ani”, relateaza EFE, informeaza AGERPRES.

Este ceea ce a asigurat seismologul Illias Papadopoulos, de la Centrul de Investigatii Seismice a Universitatii Indias Occidentales, la o conferinta sustinuta vineri la Club Rotario din Puerto Espańa.

Potrivit expertului, seismologii au prognozat in repetate randuri ca regiunea ar putea fi afectata de un cutremur cu magnitudinea de 7 grade ‘sau peste’, la fiecare 27 de ani.

El a atras atentia ca acest interval a fost depasit, astfel incat un astfel de cataclism s-ar putea produce oricand.

Joi a avut loc un seism cu magnitudinea de 5 in Trinidad si Tobago, fara sa fie inregistrate pagube.

Papadopoulos a atras atentia fata de activitatea seismica “agitata” din ultimii ani in regiune, cu 2.200 de mici seisme anuale, subliniind ca pericolul prabusirii capitalei Puerto Espańa este provocata de faptul ca este construita deasupra apei.

“Daca infigi un bat la un metru in pamant dai de apa”, a spus el, subliniind ca in caz de cutremur mare “totul s-ar misca precum apa”. “Nu am vedea cladiri prabusindu-se, ci scufundandu-se”, a incheiat el.

Amenintarea seismologica in zona Caraibilor a constituit un obstacol pentru dezvoltarea industriala in regiune. Expertii noteaza ca un seism de mare intensitate ar fi agravat si de pericolul de tsunami.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *