In Coreea de Sud se pot inchiria invitati la nunta

Reclame home 1
Reclame home 1

traditii-nuntaIn Coreea de Sud, evenimentul nuptial este o institutie in sine, astfel incat si lista invitatilor trebuie sa fie pe masura. Daca mirii nu au destui prieteni, rude si cunostinte, exista agentii care ofera persoane inchiriate sa asiste la nunta si sa impartaseasca cu protagonistii ceremoniei cele mai frumoase momente, relateaza lefigaro.fr citat de Agerpres.

‘In timpul sezonului nuntilor in tara, particip la doua-trei nunti pe zi’, spune Kim Seyeon, studenta care asista regulat la astfel de evenimente in schimbul banilor. Rolul jucat de ea este de prietena a unuia dintre miri. Potrivit unei agentii care asigura invitati contra cost la nunti, este o practica ce dateaza de la sfarsitul anilor 1990. Coreenii pot recurge in prezent la falsi parinti, frati si surori la nunta.

Kim spune ca a asistat la circa 70 de ceremonii nuptiale in ultimul an si jumatate, primind echivalentul a 20 de dolari de fiecare data. In 2008, conform Korea Times, persoanele angajate sa participe la acest tip de evenimente erau platite cu 20.000 — 30.000 de woni la fiecare prezenta, adica intre 14 si 21 de euro. Este o sursa de venit suplimentara pentru studenti si tinerii functionari, care fac acest lucru in afara serviciului.

Cei mai buni clienti sunt viitoarele mirese. ‘Oamenii nu vor sa dea impresia ca nu au prieteni. O mireasa angajeaza adesea falsi invitati cand nu are tot atatia ca viitorul sot — si invers — fiindca numarul de invitati la nunta reflecta puterea si prosperitatea familiei’, afirma Lee Mi-young, directorul unei agentii.

Conceptul este cunoscut si in Japonia, dupa cum arata un reportaj al agentiei Reuters din 2009. In arhipelagul nipon clientii ii platesc aproape 200 de dolari unui necunoscut care sa vina la masa lor la nunta. Sunt oferite si alte servicii, ca dansul sau cantatul, dar si redactarea unui discurs in cinstea mirilor.

In Statele Unite, o domnisoara de onoare la cerere si-a impartasit experienta pe site-ul Refinery29. Ea spune ca a lucrat intr-un an cu 30 de mirese, ajutandu-le cu organizarea si ceremonia, incheie lefigaro.fr.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole