septembrie 24, 2021

In Dubai va fi construita prima cladire de birouri din lume realizata la imprimanta 3D

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

dubaiEmiratul Dubai a anuntat ca va construi o mica cladire de birouri folosind in premiera o imprimanta 3D, intr-un efort de a dezvolta o tehnologie care ar reduce costurile si economisi timpul in domeniul constuctiilor, informeaza agentia DPA citata de Agerpres.

Imprimarea 3D, care foloseste o imprimanta pentru a face obiecte tridimensionale dupa un design digital, a dat lovitura in industriile manufacturiere din intreaga lume, dar a fost pana acum putin utilizata in constructii.

Cladirea va avea un singur etaj, cu o suprafata de aproximativ 185 metri patrati si va fi imprimata strat cu strat folosind o imprimanta inalta de peste sase metri, a spus Mohamed Al Gergawi, secretar general al guvernului cu rang de ministru in Emiratele Arabe Unite.

Asamblarea lor ulterioara ar putea lua numai cateva saptamani. Mobilierul de interior si componentele structurale interioare ar putea fi, de asemenea, construite prin imprimare 3D cu beton armat, gips armat cu fibra de sticla si plastic.

Acest proiect este realizat in colaborare cu Winsun, o companie chineza care a facut pionierat in utilizarea de imprimante 3D pentru constructia de case.

Oficialul mentionat a citat studii estimative potrivit carora aceasta tehnica ar putea reduce timpul de constructie cu 50-70 de procente iar costurile fortei de munca cu 50-80 de procente, mai scrie DPA.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2