ÎN IANUARIE – Maxim istoric de solicitări la Ambulanța Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Maramureșenii care activează în sistemul de sănătate se luptă cu pandemia de coronavirus de doi ani deja. Toată lumea este solicitată la maximum, 112 este apelat mult mai des decât de obicei și este și normal având în vedere vremurile pe care le trăim.

„Luna ianuarie a acestui an am încheiat-o cu un maxim istoric de 7351 de solicitări, un maxim istoric pentru noi. Este o presiune destul de mare atât pe Serviciul Județean de Ambulanță, cât și pe întreg sistemul de sănătate. Avem o pondere destul de mare de solicitări pentru testare. Cazurile care se testează trebuie să aibă o simptomatologie, potrivit procedurii INSP. În luna ianuarie au fost 3439 de teste, din care 51,85% au fost pozitive.

În februarie am avut 57,95% procent de pozitivare. Zilnic avem peste 100 de testări. Resursele pe care le avem au fost la maximum solicitate, inclusiv rechemări din concediu. La testarea aceasta vor participa și două ambulanțe private din această săptămână, pacienții se mai pot testa și la medicii de familie. Suntem pregătiți și mergem înainte”, spune Alexandru Ilieș de la Serviciul Județean de Ambulanță Maramureș.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2