In Japonia au fost interzise ceasurile inteligente ‘smartwatch’ in salile de examen

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

ceas appleUniversitatea din Kyoto, una din cele mai prestigioase din Japonia, va interzice candidatilor sa vina cu ceasuri inteligente (‘smartwatch’) la examenele de admitere, relateaza vineri ziarul Asahi, citat de EFE.

Centrul universitar considera ca tehnologia ceasurilor inteligente permite tinerilor „sa-si faca fituici si sa consulte retelele de socializare”, astfel incat le interzice candidatilor sa vina cu astfel de dispozitive la examenul de admitere din 2016.

Universitatea din Kyoto va cheltui circa 10 milioane de yeni (74.900 de euro/81.900 de dolari) pentru instalarea a 200 de ceasuri de perete in sali, noteaza ziarul. Interdictia privind ceasurile intervine dupa scandalul din 2011, cand un candidat a fost descoperit consultand o pagina web in timpul probei de admitere.

Universitatea din Kyoto se alatura altor centre universitare, printre care London City University din Londra sau Trobe University din Melbourne, care au interzis astfel de ceasuri la examene.

Ceasurile inteligente de mana, mai apropiate tehnologic de smartphone-uri decat de ceasurile traditionale, permit utilizatorilor sa primeasca si sa citeasca mesaje si e-mailuri.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2