In Maramures: “10 pentru Siguranta”, o campanie destinata elevilor

Au mai ramas doar doua zile pana cand elevii vor porni pe drumul ce duce spre scoala. In timp ce parintii sunt prinsi cu achizitionarea ghiozdanelor si a rechizitelor, iar profesorii lucreaza de zor la planurile de invatamant, politia a dat mana cu Institutia Prefectului si cu celelalte structuri din teritoriu ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a realiza o campanie menita sigurantei elevilor.

Siguranta copiilor este raspunderea noastra, a tuturor, parinti, cadre didactice si institutii abilitate sa previna delicventa juvenila si sa combata orice situatie care ar putea contribui la victimizarea minorilor, spun cei de la IPJ Maramures.

Astfel, in pragul noului an scolar, Inspectoratul de Politie al Judetului Maramures, alaturi de Institutia Prefectului -Judetul Maramures, Inspectoratul Judetean de Jandarmi „Pintea Viteazul” Maramures, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Gheorghe Pop de Basesti” Maramures, Politia de Frontiera – Inspectoratul Teritorial Sighetu Marmatiei si Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Maramures demareaza campania de informare si prevenire „10 Pentru Siguranta”.

Campania va fi lansata sambata, 7 septembrie, la un centrul comercial Vivo din municipiul Baia Mare, activitatile vor continua duminica la Auchan Baia Mare si la Targul Cepelor din Asuaju de Sus, iar incepand de luni, 9 septembrie, specialistii implicati in aceasta campanie vor lua drumul scolilor. Campania se va derula in 19 unitati scolare din judet, atat din mediul urban, cat si din mediul rural.

Activitatile au ca scop cresterea gradului de informare a elevilor, parintilor si profesorilor in legatura cu riscurile infractionalitatii din unitatile de invatamant si zonele adiacente acestora.

Pana la data de 20 septembrie, structurile implicate vor avea mai multe intalniri cu elevii unitatilor scolare, cu cadrele didactice si cu parintii si vor aborda subiecte diverse, de la siguranta rutiera – la pericolul consumului de droguri, a traficului de persoane etc. astfel incat toate activitatile sa conduca la siguranta elevilor.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1