În Maramureș: Amplă acțiune de prevenire a faptelor de natură penală și contravențională la regimul produselor de protecție a plantelor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În această perioadă polițiștii maramureşeni, coordonaţi de specialiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, acționează pe linia prevenirii, identificării și sancționării faptelor de natură penală și contravențională la regimul produselor de protecție a plantelor.

Activităţile au scopul creșterii siguranței cetățeanului prin verificarea stării de legalitate, a modului de efectuare a operațiunilor cu produse de protecția plantelor și a condițiilor în care se desfășoară aceste operațiuni de către agenții economici de pe raza județului Maramureş.

”La nivelul judeţului nostru sunt înregistraţi la Autoritatea Naţională Fitosanitară – Oficiul judeţean Fitosanitar 27 de operatori economici care desfăşoară activităţi autorizate cu produse de protecţie a plantelor.

Astfel se vor executa activități specifice de control, în cadrul cărora se va verifica, în principal, modul de respectare a dispoziţiilor legale corespunzătoare acestui domeniu atât de către operatorii economici autorizați, cât și de către persoanele fizice sau juridice care desfășoară astfel de activități în mod ilicit.

Acțiunile vizează produsele de protecţie a plantelor care, din cauza proprietăţilor fizico-chimice, pot avea consecinţe deosebit de grave pentru sănătatea populaţiei şi a mediului înconjurător în cazul în care operaţiunile cu aceste produse sunt efectuate cu încălcarea reglementărilor legale în vigoare”, precizează IPJ Maramureș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2