În Maramureș: Continuă campania ”Protejăm aurul verde al Planetei”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În județul Maramureș continuă campania ”Protejăm aurul verde al Planetei”, informează IPJ Maramureș.

Este perioada în care se fac achiziţii de lemn de foc pentru iarna care va veni. În acest context vă reamintim prevederile legislative privind codul silvic, pentru a preveni exploatarea în mod ilegal a masei lemnoase din pădurilor noastre.

Polițiștii transmit cetăţenilor că trebuie să ştie următoarele:

– Exploatarea masei lemnoase se face doar în baza unei autorizaţii de exploatare şi doar de operatori economici atestaţi de către comisia de atestare;

– Aceasta mai poate fi făcută şi de către proprietarii de fond forestier, persoane juridice şi fizice, din proprietatea lor, dar nu mai mult de un volum de până la 20 mc/an, în condiţiile legii, precum şi de către ocoalele silvice care pot exploata masa lemnoasă provenită din tăieri de îngrijire şi curăţări;

– Materialele lemnoase, indiferent de provenienţa lor, se transportă numai însoţite de documente specifice de transport, din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienţei acestora;

– Transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documentele specifice de transport, constituie infracţiune şi se sancţionează cu amendă sau cu închisoare de la 6 luni la un an şi cu confiscarea materialelor lemnoase care fac obiectul transportului.

– Sunt supuse confiscării mijloacele de transport materiale lemnoase şi orice alte bunuri care au fost folosite, în orice mod, sau destinate a fi folosite la săvârşirea infracţiunii.

– Materialele lemnoase găsite în circulaţie fără documentele specifice de transport, cu documente specifice de transport a căror valabilitate a expirat sau care nu au înscrisă provenienţa legală, se confiscă şi se valorifică potrivit legii.

Încetați să mai tăiați ilegal arborii din pădurile noastre! Sesizați poliția atunci când observați că unii dintre semenii noștri ignoră siguranța planetei și implicit legile!

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2