ÎN MARAMUREȘ – Focuri de armă și mașini abandonate prin păduri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Sunt zone în Maramureș unde oamenii au preocupări ilegale menite să le aducă câștiguri substanțiale. Contrabanda cu țigări este o problemă la nivel de județ, iar asta se vede zilnic. Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău au observat recent, pe direcţia localităţii Teceu Mic, mai multe persoane care se deplasau dinspre râul Tisa spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase. Evident s-a acţionat pentru reţinerea persoanelor, efectuându-se somaţiile legale prin voce, însă degeaba. A fost executat un foc de avertisment în plan vertical, cu armamentul din dotare, respectând prevederile legale.

„Cu toate acestea, persoanele au abandonat coletele şi au reuşit să se întoarcă pe teritoriul statului vecin. Imediat au fost anunţate despre eveniment şi autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a cazului. Coletele au fost transportate la sediul sectorului, iar în urma inventarierii s-a constatat că acestea conţineau cantitatea de 10.250 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty-free, în valoare de 119.925 lei.

O acţiune similară a fost desfăşurată, tot în zona de competenţă a SPF Sarasău, dar pe raza localităţii Săpânţa. Poliţiştii de frontieră au observat mai multe persoane care au traversat râul Tisa în ţara noastră, transportând în spate colete voluminoase. Şi de această dată persoanele au fost somate să se oprească, însă nu s-au supus, au abandonat coletele şi s-au întors pe teritoriul statului ucrainean. În imediata apropiere, poliţiştii de frontieră au descoperit un autoturism, înmatriculat în România şi 18 colete voluminoase.

Maşina şi coletele au fost transportate la sediul sectorului, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.290 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty-free, în valoare de 167.193 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de circa 10.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției până la finalizarea cercetărilor”, arată ITPF Sighetu Marmației.

În ambele cauze, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar în continuare se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub îndrumarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2