ÎN MARAMUREȘ – Măsuri la locul de muncă pentru 30 de gravide din județ

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Direcția de Sănătate Publică Maramureș a înregistrat, pe parcursul anului trecut, 30 de cazuri de gravide cu risc maternal, pentru acestea fiind luate măsuri suplimentare la locul de muncă. Viitoarelor mămici le-au fost atribuite noi sarcini, la recomandarea făcută de medicii de medicină a muncii.

Potrivit DSP Maramureș, au fost semnalate și cercetate 28 cazuri noi de boală profesională, din care 26 au fost declarate și 2 infirmate. Din totalul de 26 cazuri declarate, 19 cazuri au fost declarate ca boală profesională prin expunerea la suprasolicitare osteo-musculo-articulară , 4 cazuri de silicoză, un caz hipoacuzie, un caz boala Lyme și un caz fibroză pulmonară interstițială.

„În vederea monitorizării absenteismului prin boli profesionale, s-au înregistrat 39 certificate medicale eliberate cu cod de boală profesională, totalizând un număr de 1117 zile de incapacitate temporară de muncă, pentru cod de boală profesională. Au fost monitorizate 30 locuri de muncă ale angajatelor gravide pentru care medicul de medicina muncii a întocmit și transmis rapoarte de evaluare, 30 dintre cazuri locuri de muncă cu risc maternal, la 24 cazuri recomandându-se schimbarea locului de muncă de către cabinetul medical iar la 6 cazuri recomandânduse reducerea timpului de lucru de către cabinetul medical”, precizează Direcția de Sănătate Publică Maramureș.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2