ÎN MARAMUREȘ NU E NEVOIE – Sătmărenii își fac sistem antigrindină

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Județul Satu Mare va beneficia de cea mai nouă tehnologie de combatere a efectelor grindinei asupra culturilor și bunurilor materiale, în 40 de localități ale județului urmând a fi amplasate generatoare terestre care vor intra în acțiune în urma unei avertizări meteorologice.
Sătmărenii au anunțat că a fost încheiată procedura de achiziție publică a contractului ce are ca obiect proiectarea și realizarea rețelei automatizate de generatoare terestre în scopul combaterii căderilor de grindină din cadrul proiectului „Mitigating the negative effects of hail in Satu Mare county”, cod ROHU-102, acronim Silver”, oferta declarată câștigătoare fiind cea depusă de ofertantul M SYS SRL. Semnarea contractului se estimează a avea loc la data 31.08.2021. Prețul ofertei câștigătoare are o valoare de 2.838.055,11 lei fără TVA. Mai spunem doar că județul Satu Mare implementează acest proiect în parteneriat cu Serviciul Național de Meteorologie din Ungaria, fiind finanțat prin fonduri europene.
În Maramureș liniște, deși și la noi grindina face ravagii nu de puține ori. Dar până la urmă oamenii sunt cei care rămân cu paguba. În Satu Mare se zboară internațional, în Maramureș se stă la sol de ani de zile. Și lista ar putea continua.
FOTO CJ Satu Mare
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2