ÎN MARAMUREȘ – Număr dublu de pacienți cu boli profesionale anul trecut

Reclame home 1
Reclame home 1

Tot mai mulți maramureșeni se îmbolnăvesc la locul de muncă pe care îl au. Numărul persoanelor afectate de boli profesionale s-a dublat în ultimii ani în județul nostru, potrivit informațiilor Direcției de Sănătate Publică Maramureș.

Oficial, în 2021 au fost raportate 26 astfel de cazuri, în timp ce în 2020 au fost doar 13. Anul trecut au fost semnalate și cercetate 28 cazuri noi de boală profesională, din care 26 au fost confirmate și 2 infirmate. Oficialii Direcției de Sănătate Publică Maramureș spun că din totalul de 26 cazuri declarate, 19 cazuri au fost declarate ca boală profesională prin expunerea la suprasolicitare osteo-musculo-articulară, s-au raportat și 4 cazuri de silicoză, 1 caz hipoacuzie, 1 caz boala Lyme si 1 caz fibroză pulmonară interstițială.

De asemenea, în vederea monitorizării absenteismului prin boli profesionale, s-au înregistrat 39 de certificate medicale eliberate cu cod de boală profesională, totalizând un număr de 1.117 zile de incapacitate temporară de muncă, pentru cod de boala profesională. În 2021 au fost monitorizate 30 locuri de muncă ale angajatelor gravide pentru care medicul de medicina muncii a întocmit și transmis rapoarte de evaluare, deoarece condițiile de muncă prezentau un risc maternal. În cazul a 24 de gravide s-a recomandat schimbarea locului de muncă de către cabinetul medical iar la 6 cazuri reducerea timpului de lucru.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. românii au talent

    Utopia este că bolile sunt profesionale și majoritatea din politic sunt amatori %%% Pericolul real este îmbătrânirea populației , oricând putem intra în colaps( incapacitate de plată ) dacă nu suntem profesioniști !!!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole