În Maramureș: Patru persoane au solicitat intrarea în carantină instituționalizată

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat în sistem integrat 50 de misiuni, pe raza județului, în ultimele 24 de ore.

Au fost angrenate 72 de efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate. În executarea misiunilor au fost utilizate 23 mijloace de mobilitate.

Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit în țară 247 maramureșeni. Dintre acestea 245 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu, iar două persoane au solicitat intrarea în carantină instituționalizată. Au fost verificați peste 1600 de cetățeni cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu.

Au fost identificate și sancționate contravențional două persoane care nu au respectat măsura deplasării/liberei circulații și care nu au deținut declarație pe propria răspundere. S-au aplicat, în context, trei sancțiuni contravenționale în valoare de 1500 lei.

”Reamintim cetățenilor că începând de mâine, 1 iunie a.c., se ridică restricțiile/interdicțiile cu privire la deplasarea persoanelor și nu mai este nevoie de declarație pe propria răspundere pentru deplasarea în afara localității/zonei metropolitane.

De asemenea, se reia transportul feroviar internațional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale în trafic internațional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din și către România, cu respectarea condițiilor stabilite potrivit art. 32,34 și 37 din Legea nr. 55/2020. O altă decizie care intră în vigoare de mâine se referă la reluarea transportul rutier internațional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale în trafic internațional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din și către România, cu respectarea condițiilor stabilite potrivit art. 32, 35 şi 37 din Legea nr. 55/2020”, precizează CJSU Maramureș.

Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș are date centralizate cu privire la trei locații de carantinare.

Se află în izolare la domiciliu 2.942 cetățeni, statistică ce include și membri familiei. Sunt în carantină 21 persoane sosite în țară, din care 17 persoane în perioada stării de urgență și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată pe o perioadă de 14 zile. De asemenea, alte patru persoane au solicitat, în această perioadă intrarea în carantină instituționalizată.

”Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!”, se mai arată într-un comunicat al CJSU Maramureș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2