În Maramureș: Prima infracțiune de transport de materiale lemnoase în volum de peste 10 mc fără documente legale de proveniență

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Polițiștii maramureșeni au constatat prima infracțiune de transport de materiale lemnoase în volum de peste 10 mc fără documente legale de proveniență. Fapta, introdusă recent în Codul Silvic, este prevăzută și pedepsită de art. 68, alin. 2, indice 1 din Legea nr. 46/2008 (Codul Silvic).

În perioada 3 – 4 martie polițiștii maramureșeni, sub coordonarea specialiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică, au desfășurat ample activități pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. Controalele au fost desfășurate pe drumurile publice de pe raza întregului județ și au vizat depistarea și luarea măsurilor legale față de persoanele care transportă ilegal material lemnos.

În cadrul acțiunilor de ieri, 04 martie, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară care transporta material lemnos pe D.N. 18, pe raza orașului Baia Sprie. La volanul acesteia a fost identificat un tânăr maramureșean de 26 de ani.

”La verificarea documentelor privind materialul lemnos transportat,  polițiștii Biroului Delicte Silvice au constatat că tânărul nu deținea documente legale de proveniență a materialului lemnos. Cu sprijinul reprezentanților Gărzii Forestiere Cluj polițiștii au inventariat lemnul, constatând că autoutilitara transporta 15.46 mc cherestea de esență rășinoasă.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările pentru probarea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale față de autori.

Totodată, în cadrul acțiunilor organizate în cele două zile au fost oprite pentru verificări 304 de autovehicule, din care 41 transportau material lemnos. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 11.000 lei.

Precizăm că prevenirea și combaterea faptelor ilicite pe linia transportării, prelucrării și depozitării de material lemnos constituie o prioritate a polițiștilor, iar astfel de activități de verificare vor continua și în perioada următoare”, precizează IPJ Maramureș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *