ÎN MARAMUREȘ – Pubele cipate pentru colectarea deșeurilor. Obligativitate din 2024 pentru cei de la orașe

Reclame home 1
Reclame home 1
May be an image of 2 people, people standing, footwear and outdoors
Anul 2024 aduce obligativitatea ridicării separate a biodeșeurilor pentru cei de la orașe. ADI Deșeuri Maramureș a anunțat că 103 milioane de lei este proiectul depus de CJ Maramureș în asociere cu ADIGIDM Maramureș pentru completarea infrastructurii de colectare. Cu acești bani autoritățile au în plan achiziția a peste 303.801 de pubele cipate, 20 de autospeciale pentru colectare, retrociparea a 160.000 de pubele, infrastructură de colectare pentru deșeurile textile și echipamente soft pentru citirea și transmiterea datelor culese în timpul golirii pubelelor.
„Cea mai mare parte a recipientelor este destinată acoperirii necesarului de colectare pe Zonele 2,3 și 4. În Zona 1 de colectare există asigurată infrastructura de colectare pe cel puțin 3 fracții. Pentru orașe este cuprinsă în proiect achiziția de recipiente destinate colectării biodeșeurilor. Ridicarea separată a biodeseurilor devine obligatorie în mediul urban de la 1 ianuarie 2024. În zona rurală au fost distribuite compostoare în toate localitățile. Populația de la sate are obligația să composteze acest tip de fracție. În cazul obținerii finanțării, proiectul face posibilă aplicarea principiului „plătește după cât arunci”. Atât pubelele achiziționate în proiect, cât și cele aflate deja la populație vor fi cipate”, arată ADI Deșeuri Maramureș.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. dan

    Problema nu este cu spionajul, ci faptul ca multa lume , pentru a evita plata individuala, va arunca deseurile pe ascuns in diverse locuri. Va fi mai mai rau decit acum, cind se depun gunoaiele la tomberoane si plata lunara este prestabilita.
    Ca urmare va trebui infiintata politia gunoaielor, pentru a-i prinde pe faptasi, etc…Oricum, pe str. Luminisului depozitarea se face de la etaj in toate blocurile reabilitate de primarie.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole