ÎN MARAMUREȘ – Toate orașele care au creșe, fără Baia Mare, au optat pentru transferul către Ministerul Educației

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Transferul creșelor către Ministerul Educației se face cu emoții pentru salariații care activează în cadrul acestor creșe. Sindicaliștii de la Sanitas dau asigurări maramureșenilor care lucrează în aceste creșe că nu își vor pierde locul de muncă și nici nu vor avea de suferit la salariu.

„Transferul creșelor se face la inițiativa Consiliului Local, respectiv a primăriei. Primăria Baia Mare nu a solicitat transferul creșelor către unități de învățămant aflate în subordinea Ministerului Educației, însă municipiul Sighet, dar și celelalte orașe din Maramureș au solicitat acest lucru și se face transferul personalului de la forma existentă acum de organizare, ca unități de ocrotire de aistență socială, în unități de învățămant. Avem emoții legate de transferul personalului de specialitate medical, care vor fi normate altfel decat au fost normate pană în prezent.

Niciunul dintre membrii noștri Sanitas nu își va pierde locul de muncă și nu va pierde la salariu odată cu reîncadrarea, însă ne vom bate pentru toată lumea ca acest transfer să fie făcut corect. Înițiativa transferului aparține Președinției Romaniei, unde s-a gandit acest transfer către Ministerul Educației. La varsta de 2-3 ani copilul are nevoie de mai multe îngrijire decat educație, însă nu se justifică acest transfer către Ministerul Educației”, spune liderul Sanitas Maramureș, Mircea Ciocan.

Dragoș HOJDA

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2