ÎN MARAMUREȘ – Ușoară creștere la înmatriculările de mașini second-hand

Ușoară creștere la înmatriculările de mașini second hand în Maramureș în primele 6 luni ale anului. Datele oficiale arată ca în perioada amintită la nivel de județ s-au făcut 7077 înmatriculări, din care 555 au fost autoturisme. În 6 luni la nivel de județ au fost înmatriculate 81 de mașini electrice, respectiv am avut înmatriculate 802 autovehicule transport marfă, fără autotractoare.

Oficialii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Maramureș spun că au crescut înmatriculările la mașinile second-hand. Am avut o scădere la înmatriculările mașinilor noi. Partea bună este că în județ sunt înmatriculate tot mai multe mașini electrice și hybrid.

Vă reamintim că în primele 6 luni ale anului autoturismele electrificate (full electric, hybrid plug-in și full hybrid) au o creștere de 106,4%, realizând o cotă de piață de 20,7%. Înmatriculările autoturismelor echipate cu motoare diesel au înregistrat, potrivit datelor Ministerului Mediului, o scădere de 29,3% față de primele șapte luni din 2021 și dețin o cotă de 14,1% din total.

Mai trebuie spus că motorizările pe benzină au înregistrat în prima jumătate a anului în curs o creștere de 10,1% față de perioada similară din 2021, ajungând, astfel, la o pondere de 65,3%. Totodată, mașinile electrice (Full Electric) au ajuns sa reprezinte 7.9% din piața românească, în timp ce în aceeași perioadă a anului 2021, reprezentau doar 1.9% din piață.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu