ÎN MARAMUREȘ – Verificări la barajele și digurile din județ. Să nu ne trezim cu surprize în caz de inundații

Reclame home 1
Reclame home 1

Apele Romane anunță că în această perioadă au avut loc mai multe acțiuni de verificare a stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor. Obiectivele din județul Maramureș care sunt vizate pentru control sunt barajul Strâmtori-Firiza, barajul Bodi-Ferneziu (deținător – Ocolul Silvic Municipal Baia Mare), lucrările hidrotehnice de pe cursurile de apă Lăpușel la Remetea Chioarului, Bârsău în Șomcuta Mare, Cisla la Borșa, Tisa la Crăciunești și la Teceu, Iza la Sighetu Marmației și la Oncești-Nănești și Vișeu la Petrova, respectiv verificarea la nivelul Comitetelor municipale, orăşeneşti şi comunale pentru situaţii de urgenţă a modului în care au fost afişate în locuri publice semnificaţia codurilor de culori pentru avertizările meteorologice şi hidrologice/ verificarea modului în care au fost reactualizate planurile locale de apărare pentru perioada 2022-2025.

Controale s-au făcut și la primăriile Șomcuta Mare, Bistra și Borșa. În plus s-a mai făcut verificarea stocurilor de materiale și mijloace de apărare existente, Centrul de interventie rapidă Sighetu Marmației – SGA Maramureş, respectiv Magazie Vișeu de Sus – SGA Maramureş.

„Care este scopul acestor acțiuni? Pentru ca populația să beneficieze de protecție în cazul producerii inundațiilor, starea tehnică şi funcţională a digurilor, a barajelor și a acumulărilor este extrem de importantă.
De asemenea, lucrările de regularizare a cursurilor de apă şi modul în care sunt întreţinute secţiunile de scurgere a apei pot aduce beneficii directe riveranilor, mai ales în perioadele cu debite și niveluri ridicate.
Totodată, verificările de toamnă ne ajută să realizăm inventarul stocurilor de materiale şi mijloace de apărare, esențiale în intervențiile operative în caz de inundații”, spun cei de la Apele Romane.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole