În plină pandemie, primarul Cherecheş îşi coafează imaginea de om gospodar. Însă doar pe Facebook

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Curățenia și dezinfecția scărilor de bloc din municipiul Baia Mare a început deja, cel puțin așa a anunțat marţi seară primarul Cătălin Cherecheș pe pagina lui de Facebook. Din păcate acțiunea se mișcă anevoios, probabil din lipsă de personal. Cert e că cele 3.000 de scări de bloc trebuie făcute în timp util. Mai mult, Primăria Baia Mare va trebui să monteze la fiecare scară de bloc aparate cu soluții de dezinfectat mâinile.

Un chestionar simplu postat pe internet în cursul dimineţii de miercuri, prin care băimărenii sunt rugaţi să comunice dacă în blocurile în care locuiesc s-a dat startul pentru dezinfecție și curățenie, din peste 30 de repondenti doar doi au anunțat că s-a trecut și pe la ei. Este vorba de strada Progresului și Bulevardul Unirii, însă nu la fiecare bloc. În schimb, în zona gării, str. Grănicerilor, Coșbuc, Cuza-Vodă, Decebal, Bulevardul București, zona Săsar, Independenței, Mărgeanului, Păltinișului, Dragoș Vodă, Rozelor, Oituz, Victoriei și Cantemir, deocamdată nu se întâmplă nimic.

Sperăm să nu rămână doar un exercițiu de imagine, așa cum s-a procedat și în alte situații, mai cu seama că suntem în stare de urgență. Doar să facem o astfel de acțiune pentru a da bine pe Facebook ar fi de-a dreptul penibil. De altfel, cele două mașini ale Societății DRUSAL sunt insuficiente pentru a face o dezinfecție de amploare, așa cum se procedează în alte municipii reședință de județ. Însă nu e vina celui care execută, ci a celui care face comanda. Și cum acces la date oficiale nu avem (Primăria fiind în „silentio stampa”), astfel încălcându-se legea privind informaţiile de interes public, așteptăm ca băimărenii să ne scrie pe unde au mai trecut oamenii primarului Cătălin Cherecheş, pentru a şti cât de sigur e să ieşim din casă sau le ce riscuri ne expunem când mergem la serviciu sau ne procurăm hrana zilnică.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. Silaghi

  Iară vine recidivistul cu idei fantasmogone. Mai bine ar curății Craica de colibe, murdărie. Sau se gindeste ca va participa din penitenciar ca recidivist plătit, pentru scurtare pedeapsa la întreținerea acestei văi, atit de draga lui. Ani cit mai mulți în penitenciar.

  Reply
 2. Constantina

  Oare pe străzile mai amărâte ca Luminișului și Horea se va face ceva, aici nimeni nu face nimic și se iese afară ca de obicei…. Locuiesc și oameni buni pe aici,…

  Reply
 3. vasile

  In aceasta perioada, dar nu numai, macar trotuarele cele mai frecventate ar trebui spalate si dezinfectate! A trecut si perioada de ingheturi tarzii si nu este nici o scuza pentru trotuarele muradre mai ales din zona centrala a orasului Unirii, Culturii, Bucuresti, Traian, etc. Macar o data pe saptamana trotuarele trebuiesc spalate, chiar daca aceste spatii nu sunt pe agenda primarului, care nu vede starea trotuarului din masina cu care circula.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *