In premiera: Circuit SUA – Coasta de Vest. Plecare din CLUJ

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

san franciscoIn perioada 18-28 octombrie, Agentia Mara International Tour Baia Mare propune, in premiera, un circuit pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii.

Vor fi vizitate cele mai importante orase din zona, in special San Francisco, dar si Los Angeles, Monterey, Las Vegas.

CIRCUIT SUA-COASA DE VEST. PLECARE CU AVIONUL DIN CLUJ – VEZI AICI OFERTA

MARA-TOUR-logo-site-blue

San Francisco este cel de-al patrulea oras ca marime din California si cel de-al doilea mare oras dupa densitate din Statele Unite ale Americii,  avand in 2006 o populatie estimata la 800 000 de locuitori. San Francisco este situat in varful peninsulei San Francisco si este locul central al ariei geografice numita San Francisco Bay Area.

san francisco downtown district

In 1776, emigrantii spanioli s-au stabilit in varful peninsulei San Francisco, construind o fortareata la Golden Gate si o parohie numita in cinstea Sfantului Francis din Assisi. Ca rezultat al goanei dupa aur in California in 1848, orasul a intrat intr-o perioada de crestere rapida. Dupa ce a fost devastat de cutremurul si incendiul din 1906, orasul a fost reconstruit rapid, parca din propria cenusa.

san francisco fortareata

San Francisco e faimos pentru fenomenul de ceata care dureaza uneori cateva luni, pentru dealurile cu pante abrupte, pentru combinatia de arhitectura victoriana si arhitectura moderna, pentru pozitia sa peninsulara, inconjurat de oceanul Pacific si de Golful San Francisco. Cele mai cunoscute monumente si locuri de vizitat sunt podul Golden Gate, insula Alcatraz, tramvaiele trase de cablu din San Francisco, cladirea Transamerica Pyramid, Coit Tower si cartierul chinezesc.

transamerica pyramid

Golden Gate este primul lucru cu care asociem orasul San Francisco, fiind unul dintre cele mai fotografiate poduri din intreaga lume datorita frumusetii sale. Podul Golden Gate este un pod suspendat ce se afla la intrarea Golfului San Francisco in Oceanul Pacific. Constructia sa a durat 4 ani, intre 1933 si 1937 si este realizat complet din fier. Milioane de turisti ajung in San Francisco si merg la podul Golden Gate pentru a se poza acolo, pentru a avea o amintire legata de acest oras incantator.

golden gate

Insula Alcatraz este una din principalele atractii ale orasului San Francisco, in special datorita istoriei sale impresionante. Insula a gazduit pentru o lunga perioada de timp o inchisoare federala, ce a inlocuit un fort construit prin anii 1600. In anul 1963, inchisoarea fost inchisa complet si acum este unul din punctele principale de atractie, pe care il viziteaza milioane de turisti anual. Mai mult decat atat, istoria inchisorii este extrem de interesanta, asa ca toti cei care ajung in San Francisco trebuie neaparat sa viziteze insula si fortul ce o domina.

alcatraz

Poate unul din cele mai interesante muzee din intreaga lume, Exploratoriul din San Francisco este unul dintre cele mai interesante muzee din intreaga lume,  prezentand o colectie impresionanta de 475 de exponate ce ii incanta pe toti cei interesati de arta, dar in special de stiinta. Acesta este unul din cele mai vizitate obiective turistice din oras.

Exploratoriul san francisco

Golful San Francisco este una din atractiile principale ale orasului in special datorita faptului ca ofera un spectacol peisagistic minunat. Poate fi traversat cu ajutorul feriboturilor, fiind o plimbare de neuitat.  Mai mult decat atat, cei interesati pot sa ia parte la activitati ca windsurfing si kitesurfing, pentru ca acestea sunt oferite de anumite companii din jurul golfului.

san francisco golf

Muzeul de Arta Asiatica cuprinde una din cele mai complete colectii de arta asiatica din intreaga lume. Cuprinde circa 17 mii de obiecte provenite din toate tarile si culturile asiatice, ceea ce il face unul din cele mai complexe muzee de acest gen din intreaga lume. Este de-a dreptul impresionant pentru toti cei care ii calca pragul.

muzeul de arta asiatica san francisco

Muzeul Familiei Walt Disney este un muzeu deschis in onoarea vietii faimosului Walt Disney si a istoriei produse de Walt Disney.  Deschis in anul 2009, muzeul de peste 40 000 m² este o adevarata splendoare ce prezinta intreaga mostenire ( acte, premii, planuri) a lui Walt Disney.

muzeul familiei disney san francisco

Twin Peaks este denumirea data celor doua dealuri, ce seamana extrem de mult si sunt printre cele mai inalte culmi din oras (270 m), dupa muntele Davidson.  Ambele dealuri reprezinta puncte de interes pentru toti turistii ce ajung in oras.

twin peaks san francisco

Nu puteti parasi orasul daca nu calatoriti pe strazile inguste si serpuitoare cu cable-carul sau daca nu testati franele masinii pe cele 8 curbe ale strazii Lombard, recunoscuta drept cea mai intortocheata din lume. Este un oras minunat care nu trebuie sub nici o forma sters din itinerariul dumneavoastra in timpul excursiei prin S.U.A.

Agentia de turism Mara International Tour

Baia Mare, Bd Unirii, nr. 5 (vizavi de magazin Maramuresul)

Mara International Tour – www.mara-tour.ro, 0262.221038/0744.380184.

Material realizat cu sprijinul Agentiei de turism Mara International Tour

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2