În primele opt luni: Peste 900 de controale efectuate de poliţiştii maramureşeni pentru combaterea faptelor ilegale în domeniul silvic

Reclame home 1
Reclame home 1

În primele opt luni ale acestui an, sub coordonarea specialiştilor din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice – Serviciul de Ordine Publică – Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş, au fost organizate şi efectuate ample activităţi de verificare şi control atât în fondul forestier cât şi pe drumurile publice sau la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale.

Astfel, în perioada ianuarie – august, poliţiştii maramureşeni, sprijiniţi de specialişti silvici din cadrul Gărzii Forestiere Cluj şi din cadrul Direcţiei Silvice Maramureş, au efectuat un număr de 928 de controale desfăşurate pe raza întregului judeţ în scopul verificării legalităţii exploatării, transportării, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos. Au fost verificate 270 de obiective şi peste 2 000 de vehicule şi atelaje hipo.

”Ca urmare a activităților desfășurate în urma sesizărilor din oficiu ale polițiștilor, ale plângerilor și denunțurilor unor organe silvice de specialitate și ale altor persoane fizice, polițiștii maramureșeni au întocmit în perioada menționată 199 de dosare penale. Din totalul de 104.000 m.c. masă lemnoasă tăiată ilegal, cea mai mare parte, respectiv 101.000 m.c. a rezultat dintr-o singură sesizare a organelor silvice făcută la începutul acestui an cu privire la tăieri ilegale din perioada 2005 – 2013. În continuare, polițiștii desfăşoară activităţi specifice pentru documentarea întregii activităţi infracţionale constatate şi luarea măsurilor legale faţă de toate persoanele implicate.

De asemenea pentru neregulile constatate poliţiştii au aplicat 285 sancţiuni contravenţionale la Legea Nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, valoarea amenzilor aplicate fiind de aproximativ 700.000 lei, iar ca măsură complementară, poliţiştii au dispus confiscarea a 3954,75 mc material lemnos transportat ilegal sau pentru care nu au putut fi prezentate documentele legale de provenienţă. Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare”, arată IPJ Maramureș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2