In Romania se inregistreaza mai multe accidente mortale la locul de munca decat in Marea Britanie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Locurile de munca din Romania sunt printre cele mai periculoase din Uniunea Europeana, in conditiile in care in anul 2016 in Romania a fost inregistrata o rata standardizata de incidenta de 6,11 accidente mortale la 100.000 de lucratori, mai mult decat dublu fata de media din UE care a fost de 2,21 accidente mortale la 100.000 de lucratori, arata datele publicate vineri de Eurostat, informeaza AGERPRES.

O rata standardizata de incidenta mai mare decat in Romania se inregistreaza doar in Luxemburg, 10,8 accidente mortale la 100.000 de lucratori, insa in cifre absolute in anul 2016 in Luxemburg au fost semnalate 22 de accidente mortale la locul de munca.

In total, in anul 2016 au fost inregistrate 3.182 accidente mortale la locul de munca in Uniunea Europeana (UE), dintre care 229 au fost inregistrate in Romania, mai multe decat cele inregistrate in tari cu o populatie mai numeroase precum Marea Britanie (222 de accidente mortale) sau Polonia (198 de accidente mortale).

Potrivit Eurostat, statele membre cu cele mai scazute rate de incidenta au fost Olanda (0,7 accidente mortale la 100.000 de lucratori), Germania (1,1), Suedia (1,2) si Marea Britanie (1,6), in timp ce la polul opus de afla Luxemburg cu 10,8 accidente mortale la 100.000 de lucratori, urmata de Romania cu 6,11 accidente mortale la 100.000 de lucratori, Letonia (5,45) si Austria (5,44).

Conform statisticilor europene privind accidentele de munca, „accidentele mortale” sunt definite drept cele care duc la moartea victimei in termen de un an de la producerea accidentului. In termeni mai generali, un accident la locul de munca este definit ca un eveniment ce duce la vatamarea fizica sau psihica a persoanei in cauza.

„Numarul accidentelor intr-un anumit an este probabil legat intr-o oarecare masura de nivelul general al activitatii economice a unei tari si de numarul total de persoane angajate in economia sa”, subliniaza Eurostat.

Aceste date statistice au fost publicate cu ocazia Zilei Mondiale a Sigurantei si Sanatatii la Locul de Munca, o campanie internationala anuala de promovare a muncii sigure, sanatoase si decente, ce are loc in 28 aprilie.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole