În scurt timp va fi decisă schimbarea modului de calcul a ratei de infectare COVID: nu vor mai fi excluse cazurile din focare

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Modul de calcul a ratei de infectare COVID va fi modificată în scurt timp, astfel încât să nu mai fie excluse cazurile din focare, a anunțat miercuri secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan, precizează g4media.

Noi am avut o discuție în Ministerul Sănătății pe baza recomandărilor ECDC. Poate la nivelul țării suntem la un platou, dar văzând tot ce se întâmplă în jur, clar e un nivel de alertă și pentru noi. Se raportează în continuare testele PCR. Dar sunt testele antigen care se fac în număr mai mare în populație și nu se raportează. În plus, erau excluse anumite comunități închise de la raportare, ceea ce nu se practică și acestea trebuie să fie adăugate la calculul incidenței”, a spus Moldovan.

Aceasta a subliniat că orice ascundere a realității nu ne aduce vreun serviciu.

„Noi am terminat azi documentul respectiv și urmează să discutăm zilele următoare și cu celelalte foruri și să se ia decizia. Cu acești indicatori se poate ști situația din țară și eventuale măsuri nu trebuie să le vedem ca restricții, ci ca măsuri care ne ajută să ținem situația sub control”, a mai declarat Andreea Moldovan.

În funcție de nivelul ratei de incidență sunt impuse sau relaxate restricțiile. De asemenea, în funcție de acest indicator sunt stabilite scenariile pentru redeschiderea școlilor.

Guvernul Orban a decis ca, la calculul ratei de infectare dintr-o localitate, să fie excluse cazurile înregistrate în focare din comunități închise, cum sunt centrele sociale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *