În septembrie au murit cu peste 15% mai mulți români decât în aceeași lună a anului trecut

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

În septembrie au murit (în total, indiferent de cauză) cu peste 15% mai mulți români decât în aceeași lună a anului trecut. În primele șapte luni de la declanșarea pandemiei numărul total al deceselor a crescut cu 7.300, dar septembrie 2020 a produs aproape jumătate din această diferență, informează biziday.

În septembrie 2020 au fost înregistrate în total în România 21.973 de decese, cu 2.991 mai multe față de aceeași lună din 2019. Deși mai mic decât în august 2020, numărul deceselor rămâne cu 15% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut, trend înregistrat încă din luna iunie.

Numărul deceselor înregistrate de la începutul anului 2020 este cu doar 2.608 mai mare față de 2019, dar asta din cauza numărului neobișnuit de mare de decese înregistrate în luna ianuarie a anului trecut.

În primele șapte luni de la declanșarea pandemiei, (martie-septembrie 2020) numărul total al deceselor înregistrate în România a crescut cu 7.302 (+5%) față de aceeași perioadă a anului trecut, dar în iulie, august și septembrie această diferență s-a mărit până la 15%.

Oficial, de la începutul epidemiei și până la începutul lunii octmbrie, au decedat cu coronavirus 4.862 de persoane în România. Diferența până la 7.302 (decese suplimentare față de 2019) nu trebuie în mod necesar interpretată ca fiind cauzată de coronavirus, sistemul sanitar din România funcționând în această perioadă în proceduri de urgență, cu un număr mai mic de internări și un protocol special pentru admiterea în unitățile sanitare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *