In sfarsit, Aeroportul Baia Mare este finalizat. Cand avem primele zboruri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Este oficial. Dorin Buda, directorul Aeroportului Baia Mare a facut public faptul ca lucrarile de modernizare si extindere a pistei au fost finalizate.

“Proiectul privind extinderea si modernizarea suprafetei aeroportuare Baia Mare a ajuns la final, iar vineri urmeaza sa facem receptia lucrarii la pista. Mai avem de executat o serie de lucrari adiacente, imprejmuirea cu gard a intregii suprafete din jurul pistei, insa aici avem o problema cu un teren pe care trebuie sa-l trecem in proprietatea noastra, plus alte dotari legate de aerogara pentru a putea face fata unui flux ridicat de pasageri atat pe rute interne, cat si externe.

Valoarea totala a proiectului a fost de 85.130.406, 96 lei si a fost executata din banii firmei constructoare, urmand sa decontam prin CJ Maramures, etapizat, intreaga valoare. Pe langa cofinantare, Consiliul Judetean spera sa poata deconta 85% din investitie pe un alt proiect national sau European”, a punctat Dorin Buda.

De ce a durat atat?

Mircea Danila, dirigintele de santier, sustine ca lucrarile au fost complexe si, pe langa faptul ca s-a prelungit pista cu 380 de metri, a fost nevoie de o serie de incercari privind calitatea materialelor folosite la turnarea pistei, turnarea unui nou covor asfaltic peste pista veche, relocarea albiei paraului Baita, precum si constructia unor drumuri noi. Tot acesta sustine ca au fost folosite doar materiale si tehnici speciale care se utilizeaza in acest domeniu peste tot in lume.

Mai mult de atat, responsabilii au fost nevoiti sa respecte normele internationale din aviatie si, conform acestora, au taiat si curatat peste trei hectare de padure din apropierea pistei.

Lucrarile de modernizare au durat un an si jumatate, timp in care aeroportul a fost inchis.

Directorul Dorin Buda a declarat faptul ca de la sfarsitul lunii mai baimarenii, si nu numai, vor putea beneficia de zboruri internationale. Licitatia are in vedere doua companii low cost, dintre care una va fi castigatoare. Se preconizeaza deschiderea rutelor spre Paris, Londra, Madrid sau Barcelona si Roma.

Bianca VLASAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

5 Comments

 1. ZFPD

  MADRID URGENTA MAXIMA!!! stiti citi romani sint la Madrid?????? muti, foarte multi! pe linga asta MADRID este capitala Regatului Spaniei cu multe posibilitati de zboruro de conexiune spre toata lumea!

  Reply
  1. marius

   Hai ma, tu chiar crezi povestile astora? Eu sunt mai sceptic,rutele respective trebuie sa fie rentabile,sa aiba ciclicitate si sa nu uitam ca nu prea vad sa se fi facut vreun studiu asupra cererii reale.Oricum un astfel de management nu seamana cu avocatura,am mai avut pe unu care inainte de a ajunge la judet ne povestea de construirea a 4 parcuri industriale.Cu ce am ramas ? Cu o amarata de Poarta Maramureseana,executata din lemn umed si care in prezent se incovriga la soare.Una e vointa,alta e putinta.Asa din hamster si cake ne-a facut cel mai mare Parc Industrial din SE Europei,in realitate suntem tot la zero.

   Reply
 2. G.B

  Cred ca din cele doua aeroporturi,Satu Mare si Baia Mare,cu escala in ambele,se poate face una buna.Om trai si-om vedea.Pacat ca, vorba lui Marius,nu avem si 2 parcuri industriale ca Satmarul.Zetea se aude?

  Reply
 3. mmm

  deja se vorbeste de zboruri … lumea uita ca incompetentul de Zetea impreuna cu seful de la acea vreme al consiliului, ciceu, au mazilit contractul care putea fi facut din bani europeni … mie cel putin mi se pare penibil, da poate gandesc eu stramb, ca un om care a mazilit un contract ce putea fi facut din bani europeni sa fie ales peste 1 an sef de consiliu judetean …cum sa alegi o astfel de nulitate sa te conduca cans scopul lui princilat e sa fura si sa doarma in papucii statului ? …. pacatul romanilor e ca sunt prosti si usor de manipulati si se mutumesc cu nimicuri …. realizarea aeroportului din banii de la buget cu nu stiu cate intarziere pentru mine e un nimic … daca aeroportul era facut din bani europeni si terminat la timp, eu asta o consideram o realizare si at puteam sa spun ca am politicieni angajati sa am reprezinte .. astfel spun doar ca dam gir unor abjecti incompetenti sa ne fure si sa ne prosteasca zilnic …

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2