In sfarsit! S-a aprobat gratuitatea pentru elevi si studenti la mijloacele de transport in comun URBIS

Reclame home 1
Reclame home 1

Dupa doua incercari esuate Primaria Baia Mare a reusit sa obtina ieri, de la consilierii locali, un vot pozitiv pentru eliberarea abonamentelor gratuite. Astfel, elevii si studentii – cu varsta de sub 26 de ani care au domiciliul in Baia Mare vor putea beneficia de aceasta facilitate.

Pentru a putea calatorii gratis, trebuie sa mergeti la chioscurile URBIS unde depuneti o copie de pe carnetul de elev, atat fila cu viza cat si cea cu numele copilului si o copie de pe certificatul de nastere sau cartea de identitate a elevului. In cazul studentilor se va depune o copie de pe buletin si adeverinta semestriala eliberata de secretariatele universitatilor.  Abonamentul pe care il veti primi va avea o valabilitate de 6 luni si va intra in vigoare cu data de 1 noiembrie 2018. Acestea vor fi decontate de la bugetul local catre URBIS SA.

De precizat ar mai fi faptul ca, pentru a elimina aglomeratia care s-ar putea face la chioscuri, conducerea de la Urbis vine cu propunerea ca scolile si liceele din oras sa adune documentele solicitate si un singur reprezentant sa mearga sa le depuna la societatea de transport in comun. Deocamdata se vehiculeaza ca si o prima data de depunere a actelor ziua de 25 octombrie a.c. insa vom reveni cu informatii pe acest subiect deoarece s-ar putea sa fie mai devreme decat data mai sus mentionata.

Spre deosebire de celelalte doua proiecte de hotarare in care gratuitatea aparea pe acelasi proiect cu facilitatile pentru pensionari, de aceasta data Primaria Baia Mare le-a separat si astfel elevii si studentii pot calatorii pe orice ruta de pe raza Municipiului Baia Mare.

Pensionarii lasati pe dinafara

Din pacate, pensionarii nu au avut aceasi soarta deoarece consilierii locali nu au fost de acord cu prevederile propuse de Primaria Baia Mare prin care erau stabilite niste praguri procentuale pentru acordarea abonamentelor.

Alesii locali au cerut gratuitate pentru toti pensionarii insa reprezentantul administratiei locale s-a suparat si a declarat in plenul sedintei ca va face un proiect prin care va da gratuitate tuturor locuitorilor din Baia Mare. In replica unii alesi au spus ca ar sustine un astfel de proiect si ca s-ar face o compensare daca o parte din angajatii de la URBIS ar fi dati afara.

Ramane de vazut daca Primaria Baia Mare va repune, pentru a patra oara, pe ordinea de zi, la viitoarea sedinta de CL, facilitatile pentru pensionari la transportul in comun.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole