În următorii 3 ani, statul va acorda prime de 100 și 200 euro pentru comercializarea de produse agricole și pescărești

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Statul va acorda fermierilor și pescarilor prime la comercializarea produselor agricole primare, produselor pescărești și de acvacultură. Prima va fi de 100 euro, respectiv de 200 euro, în raport cu cantitatea de produse vândute, conform unui proiect de lege promulgat de șeful statului. Noua schemă de ajutor de stat se va aplica de la 1 ianuarie 2021 până la 31 decembrie 2023, informează profit.ro.

Conform noii legi, adoptate de Parlaament luna trecută, valoarea primei de comercializare va reprezenta contravaloarea în lei a 200 euro/tonă/10.000 ouă pentru produsele agricole primare, produsele pescărești și de acvacultură, comercializate către unități de procesare, dar nu va putea depăși 20.000 de euro anual/beneficiar. Prima va avea, totodată, contravaloarea în lei a 100 euro/tonă/10.000 ouă pentru produsele agricole primare, produsele pescărești și de acvacultură, comercializate direct pentru consum, dar nu va putea depăși 10.000 de euro anual / beneficiar.

Prima de comercializare se acordă la cerere. Cererea pentru acordarea primei de comercializare se depune la centrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură în a cărei rază teritorială se află terenul, luciul de apă sau ferma.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *