septembrie 20, 2021

ÎN VACANȚĂ – De luni, 47 de grădinițe din județ își deschid porțile pentru copii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Conform prevederilor Ordinului ministrului educației, nr. 3558/29.01.2021, pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului educației și cercetării, nr. 3125/2020, privind structura anului școlar 2020-2021, în perioada 2 aprilie – 4 mai 2021, copiii preșcolari sunt în vacanță. Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a anunșat că în această perioadă, conform hotărârii consiliului de administrație al fiecărei unități de învățământ cu nivel preșcolar, dar și ținând cont de solicitările scrise ale părinților și de concediul de odihnă al cadrelor didactice, un număr de 47 de instituții școlare din județ vor fi deschise și vor organiza activități educaționale destinate preșcolarilor, cu prezența fizică a acestora.

„La solicitarea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, Direcția de Sănătate Publică Maramureș a avizat organizarea și desfășurarea acestor activități educative, în condițiile respectării prevederilor Ordinului comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, nr. 3235/93/2021, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților / instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare”, precizează ISJ Maramureș.

Potrivit legislaţiei în vigoare, în localităţile în care incidenţa este mai mică de 6 la 1.000 de locuitori, grădiniţele pot funcţiona pe perioada vacanţei, cu respectarea obligatorie a unor condiţii și anume asigurarea unui număr de maximum 15 copii într-o grupă, păstrarea componenţei iniţiale a grupelor de copii, fără a amesteca colectivele de preşcolari. La toate acestea se adaugă aplicarea strictă a regulilor de protecţie individuală împotriva virusului SARS-CoV-2.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2