ÎN WEEKEND – Falși conducători auto depistați de poliție. Șapte dosare penale întocmite

În ultimele două zile, polițiștii maramureșeni au întocmit nu mai puțin de șapte dosare penale pe numele unor conducători auto, respectiv a celor care se dau drept conducători auto. Este vorba, potrivit informațiilor furnizate de către IPJ Maramure, de trei bărbați cu vârste de 27,29 și 36 de ani din Botiza, Bârsana și Baia Mare, care acum sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Cei trei au fost identificați de polițiști la volanul unor autoturisme pe drumurile publice, iar în urma testării alcoolscopice, rezultatele au fost de 0,69, 0,78 și 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Alți trei conducători auto în vârstă de 20, 22 și 37 de ani au fost depistați de polițiștii din Borșa și cei ai Secției 4 Leordina că au condus autoturisme sub influența substanțelor interzise, fapt dovedit prin rezultatul pozitiv al aparatului de depistare a prezenței substanțelor interzise în organism. Tuturor le-au fost recoltate mostre biologice de sânge și urină în vederea continuării cercetărilor. Totodată, un alt tânăr de 29 de ani din Vișeu de Sus s-a dat drept conducător auto pe o stradă din oraș, uitând probabil că i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce în urma săvârșirii mai multor contravenții și infracțiuni la regimul rutier”, arată polițiștii maramureșeni.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu