Inalti responsabili chinezi, obligati sa-si faca autocritica

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Inalti responsabili ai Partidului Comunist Chinez (PCC) au trebuit sa-si faca autocritica la o reuniune condusa de presedintele Xi Jinping, potrivit unei note transmise de agentia China Noua, care sugereaza existenta unor disensiuni in cadrul puterii, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

In timpul unei reuniuni desfasurate marti si miercuri ”li s-a cerut membrilor Biroului Politic (al PCC) sa formuleze critici si autocritici fata de activitatea lor si fata de modul cum au pus in practica indicatiile lui Xi, precum si politica si directivele partidului”, anunta agentia oficiala chineza de presa, adaugand ca acestora li s-a solicitat de asemenea ”sa studieze rapid discursurile lui Xi”. Ei vor trebui ”sa se disciplineze pe ei insisi, familiile si colaboratorii lor”, mai scrie agentia China Noua.

Cei 25 de membri ai Biroului Politic al PCC reprezinta varful puterii in China. Dar rolul lor a diminuat dupa ce Xi Jinping a devenit presedinte in anul 2012, el reusind sa concentreze puterea in mainile sale.

Insa unii analisti afirma ca presedintele chinez si-a vazut autoritatea contestata in ultimele luni, pe fondul incetinirii cresterii economice provocate de razboiul comercial aflat in desfasurare cu SUA.

Nota difuzata de agentia chineza de presa nu precizeaza punctele asupra carora membrii Biroului Politic si-au facut autocritica, practica ce era obisnuita pe vremea ”Revolutiei culturale” (1966-1976) si la care apeleaza de asemenea presedintele Xi Jinping.

In interventia sa la respectiva reuniune, el a pledat pentru ”centralismul democratic”, unul din principiile de baza ale leninismului, si a cerut unitate in cadrul partidului.

Dupa preluarea puterii, Xi Jinping a pornit o campanie dura impotriva coruptiei, in urma careia au fost sanctionate peste 1,5 milioane de cadre ale regimului. Exista insa si observatori care sustin ca aceasta campanie ar fi vizat cu precadere opozanti interni din cadrul partidului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *